Vacancy

Senior Process Engineer E&S Rotterdam,
Full-time

Netherlands

Business unit: Industrial Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

Verandermanager borgt efficiency en betrouwbaarheid en continuïteit van energiebedrijf voor de chloorindustrie
 
HBO/WO process engineer met ruime ervaring in het energiebedrijf vormt een stuwende kracht in de optimalisatie van processen en technieken aan de bron van een keten productiebedrijven.
 
Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. Op het Chloorpark in Rotterdam zorgt het Energy & Services (E&S) bedrijf voor stoom, elektriciteit, water en perslucht voor het Membraan Elektrolyse Bedrijf MEB, het Metaal Alkylen Bedrijf MAE en derden op de locatie (o.a. Shin-Etsu). Diverse BRZO-bedrijven met beperkte buffercapaciteit, die dus sterk afhankelijk zijn van de leverbetrouwbaarheid van E&S. Een dip van minder dan een seconde leidt al tot uitval bij alle bedrijven. Een grote verantwoordelijkheid, die deels op het conto komt van de nu gezochte, relevant ervaren kwaliteitsgerichte verandermanager voor de kritische functie van
 
Senior Process Engineer Energy & Services
 
In deze functie ben je samen met twee Process Engineers verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van de overall performance van Energy & Services op punten als efficiency, leverbetrouwbaarheid, capaciteit, kosten, continuïteit en veiligheid. Zowel op korte als op langere termijn. Dit betekent dat je de technische plannen kritisch bekijkt en verbetert, dat je in zeer brede zin onderzoekt welke optimalisatiemogelijkheden er zijn, verbetervoorstellen doet en deze ook doorvoert. Zo zul je met door jou zelf opgezette multidisciplinaire teams planmatig gesignaleerde problemen oplossen. Naast continuïteit is Proces Safety een belangrijk aandachtspunt.
 
Je verantwoordelijkheden in vogelvlucht: bijdragen aan het operationeel bedrijfsplan, bewaken en verbeteren van de langetermijn performance, (bege)leiden van procestechnologische projecten, verzorgen van kennisoverdracht en bewaken van de veiligheid. Kortom, je zorgt dat iedereen zijn werk naar behoren doet en bouwt aan de toekomst middels continue verbetering en ontwikkeling, zowel op technisch als op menselijk gebied.
  
Ons aanbod
Dit is een boeiende baan voor een manager die het een uitdaging vindt om nieuwe structuren en processen op te zetten en die om kan gaan met de onvermijdelijke hectiek en onrust die dit met zich mee brengt. Daar staat tegenover dat je kunt rekenen op stevig draagvlak binnen het management en alle ruimte om je eigen visie op zero defect engineering in de praktijk te brengen. Onze arbeidsvoorwaarden sluiten aan bij de ambitie tot de top van het internationale bedrijfsleven te horen.
 

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 25, 2016

Vacancy number

1600002Y

Continent

Europe

Country

Netherlands

Business unit

Industrial Chemicals

Sub business unit

Ind. Chem_Chlor Alkali_ISC

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

• HBO/WO opleiding werktuigbouwkunde of chemische techniek;
• Circa 10 jaar ervaring als proces engineer in energiebedrijf (stoomketels, gasturbines);
• Diepgaande kennis van productieprocessen en HSE-vereisten voor utilities;
• Passie voor HSE in brede zin en visie op het managen van veranderingen;
• Ervaring met het ontwikkelen van organisatie-efficiency en procesmethodiek;
• Motiverend, inspirerend manager die een organisatie op sleeptouw kan nemen;
• Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Engels en Nederlands.

 
Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ariane Kräutner, Talent Resourcing Partner, telefoon 088-010 6789 #2. Je kunt uitsluitend solliciteren via onze website, referentie 1600002Y.
 
Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.
  
*LI-MDB


 

Apply