Vacancy

QA Manager,
Fulltime

Netherlands, Limburg, Herkenbosch

Business unit: Ethylene & Sulfur Derivatives

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Heb jij voldoende niveau in kwaliteitsbeheersing om het voortouw te nemen in QHSE improvement bij een BRZO en ATEX-bedrijf?

Ervaren HBO kwaliteitsdeskundige werkt als lead quality auditor aan continue verbetering van een integraal, theoretisch consistent, certificeerbaar en praktisch hanteerbaar QHSE managementsysteem én de praktische toepassing daarvan.

AkzoNobel Specialty Chemicals is een van ’s werelds belangrijkste producenten van chemicaliën. Onze productenrange omvat onder andere cellulosespecialiteiten, chelaten, ethyleenamines, metaalalkylen, micronutriënten, organische peroxiden, polysulfiden, herbruikbare poederpolymeren en zwavelderivaten. Deze chemicaliën vind je terug in producten die iedereen overal ter wereld gebruikt. In onze fabriek in Herkenbosch produceren we hoogwaardige chelaten in een volcontinurooster. Bij dit BRZO- en ATEX-bedrijf is de afdeling QHSE verantwoordelijk voor advisering, implementatie, controle en stimulering van een veilige en gezonde werkomgeving met veel aandacht voor kwaliteit en respect voor het milieu. Wij zijn nu op zoek naar een HBO'er met grote kennis van QHSE standaarden, relevante wet- en regelgeving en ervaring met auditing-processen voor de functie van Quality Assurance Manager.

Bij gebruik van gevaarlijke stoffen is het niet genoeg om strenge veiligheidsregels na te leven. Je moet ook kunnen aantonen dát je 't doet, en hoe precies. Jouw hoofdtaak is het onderhouden van een theoretisch consistent, certificeerbaar en praktisch hanteerbaar QHSE Management systeem. Je stelt het bijbehorende manual op en houdt het actueel, houdt regelmatig audits en begeleidt audits van externe instanties. Regels zijn mooi, maar ze moeten ook uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat de praktijk even effectief is als de theorie coach en train je de medewerkers van de fabriek, creëer je een omgeving waarin ze de afgesproken resultaten kunnen leveren en bewaak je ook de daadwerkelijke uitvoering. Verder ben je continu bezig met het signaleren en implementeren van mogelijke verbeteringen en het adviseren van het QHSE en algemeen management hierover. Je initieert de uit jouw adviezen voortvloeiende verbeterprojecten en neemt daarvan ook vaak de leiding. Als dé kwaliteitsverantwoordelijke heb je regelmatig overleg met de Q-HSE manager en het lijnmanagement, die je feed back geeft aan de hand van de door jou verzamelde informatie over de prestaties en de hopelijk stijgende lijn hierin.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 28, 2016

Vacancy number

160000TX

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Limburg

Site

Herkenbosch

Business unit

Ethylene & Sulfur Derivatives

Sub business unit

Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
• HBO-opleiding in een relevante richting bijvoorbeeld Milieukunde, Chemische Technologie of Engineering Management;
• Aanvullende opleiding in kwaliteitsbesturingsprocessen en -modellen;
• Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie of omgeving;
• Ruime kennis van wetten, regels en richtlijnen op het gebied van QHSE, BRZO en Arbo
• Thuis in ISO 14001, ISO 9001 en OHSAS18001 standaarden;
• (Lead) Auditor-vaardigheden op het gebied van QHSE;
• Kennis van kantoorautomatisering als Excel, Word en Share Point;
• Vermogen collega's op alle niveaus te motiveren tot 100% bewust veilig werken;
• Overtuigend in rapportage en presentaties, zowel in het Nederlands als het Engels;
 
Ons aanbod
Dit is een boeiende managementfunctie. Je krijgt als ontwikkelaar, uitvoerder en begeleider van audits een belangrijke rol in ons continue steven naar beter, schoner en veiliger werken en alle mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in het QHSE-vakgebied. Met uitstekende mogelijkheden voor een bloeiende carrière in een internationale organisatie.
 
Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rob Salden, Talent Resourcing Partner, telefoon 088-010 6789 #2. Je kunt uitsluitend solliciteren via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 160000TX, of gebruik de sollicitatielink.

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.
 
*LI-RSD

Apply