Vacancy

Software & Helpdesk specialist,
Fulltime

Netherlands, South Holland, Sassenheim

Business unit: DP North West Europe

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Sociaal sterke, innovatieve ICT'er wordt spil tussen gebruikers en ontwikkelaars van besturingssoftware.
 

Ervaren MBO'er/HBO'er mechatronica bedenkt en beschrijft nieuwe functies voor storingsvrije kleurenmengmachines, te beginnen met een wereldwijd online maintenance en trouble shooting tool.
 

AkzoNobel Decorative Paints brengt kleur in je leven, met een breed gamma producten voor decoratie en bescherming, binnen en buiten. Ons assortiment omvat verven, lakken en beitsen, maar ook producten voor de voorbehandeling (pre-deco) van hout en metaal. Als experts in kleur streven we er naar al onze klanten – van professionele schilders tot enthousiaste doe-het-zelvers – te voorzien van de allerbeste producten en het advies voor een perfecte afwerking van hun project.
 
Onze afdeling Kleurenmengmachines (KMM) is onderdeel van Commercial Operations. En niet voor niets, want de machines spelen een belangrijke rol in de verkoopstrategie, gebaseerd op kwaliteit en snelle service. Immers, of het nu om Flexa, Cetabever, Glitsa  of Sikkens gaat, de klant kan waar ook ter wereld altijd de gewenste kleur laten mengen, om met exact het juiste verfproduct de winkel te verlaten. De afdeling KMM is verantwoordelijk voor de plaatsing van de machines, de prijsstructuur, facturatie, inkoop, voorraadbeheer, en natuurlijk onderhoud en trouble shooting. Voor met name dat laatste stuk zijn wij nu op zoek naar een creatieve MBO/HBO'er mechatronica die óók sterk is in customer support voor de functie van
 

Software & Helpdesk Specialist
 

Je bemant de helpdesk voor onze wereldwijd gebruikte mengmachinesoftware. Hiermee ben je meteen in de ideale positie om het functioneren van de software te monitoren en te optimaliseren. Je luistert scherp naar signalen van klanten, brengt problemen en wensen van de eindgebruikers in kaart, analyseert klachten en storingen, signaleert trends en denkt proactief mee over zowel adhoc als meer duurzame oplossingen. Belangrijk facet aan je werk is het bedenken en naar de praktijk brengen van verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen. Dat is niet eenvoudig, omdat je elke mogelijke nieuwe functie eerst als concept moet 'verkopen' aan kritische gebruikers in 30 landen. Dat betekent dat je een heldere, toegankelijke en zo nodig wervende beschrijving opstelt, die niet alleen ter overtuiging van de Global-organisatie kan dienen, maar ook geschikt is als ruwe input voor de ontwikkelaars en programmeurs. Wat je uiteindelijk allemaal bedenkt, qua functies, hangt erg af van je eigen creativiteit en je feeling voor de noden van de gebruikers. Wel is nu al duidelijk dat je op korte termijn gaat bijdragen aan de ontwikkeling van een tool in een goed beveiligd global network voor wereldwijde online storingsdiagnose, trouble shooting en uitvoering van updates. Dat dat het nodige vraagt van je conceptuele en redactionele competenties, spreekt voor zich.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 03, 2016

Vacancy number

160002WN

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

South Holland

Site

Sassenheim

Business unit

DP North West Europe

Job family

Sales_Cust_Serv

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Functie-eisen

- MBO/HBO opleiding mechatronica en 5 jaar ervaring met ICT ontwikkelprojecten;
- Ruime ervaring met eerstelijns helpdesk;
- Technisch-inhoudelijke kennis van KleurenMengMachines(-software) is een pre;
- Uitgebreide kennis van netwerken en het aanleggen hiervan;
- Thuis in SAP, Microsoft Office en besturingssystemen;
- Klantvriendelijke, geduldige, zelfstandige, flexibele, servicegerichte teamspeler;
- Communicatief sterk met prima beheersing van geschreven en gesproken Engels.
 
Ons aanbod
Dit is een afwisselende baan met de nodige uitdagingen voor een nieuwsgierige en betrokken ICT'er die niet bang is om verantwoordelijkheid te nemen tegenover zijn of haar gebruikers. Je bedenkt, initieert, beschrijft, presenteert én ondersteunt. Een stevige taak, maar wel eentje die – bij succesvolle uitvoering – naar een breed carrièrepad voert. AkzoNobel is een internationaal werkgever die graag de ruimte geeft aan ambitieuze, sociaal sterke techneuten. En natuurlijk hebben we uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Denise de Bock, Talent Resourcing Partner, telefoon +31 (0)88 0106789 #2. Solliciteren kan alleen online. Ga hiervoor naar www.akzonobel.nl/careers en zoek op referentienummer 160002WN.

Een pre-employment screening kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

*LI-MDB

Apply