Vacancy

WTB Kwaliteitsinspecteur Materialen,
Fulltime

Netherlands, South Holland, Rotterdam

Business unit: Industrial Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Gedreven MBO’er Wtb ontwikkelt zich tot dé specialist in kwaliteitscontrole van materialen en verbetering van processen in onze Rotterdamse fabriek.

 
Je inspecteert en beoordeelt de kwaliteit van materialen, componenten en onderhoudswerk en stelt tevens een Wtb-kwaliteitshandboek samen. Zo lever je een grote bijdrage aan de kwaliteit van onze installaties en processen.

 
Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. Basis van ons succes is grote aandacht voor de kwaliteit. Voor onze site in Rotterdam zijn wij nu op zoek naar een ervaren MBO'er met een WTB- of Inspectie-achtergrond voor de functie van

 
Wtb Kwaliteitsinspecteur Materialen

In deze functie, die wij intern officieel QA/QC Technician noemen, inspecteer jij in ons warehouse de geleverde materialen en componenten, zoals kleppen, afsluiters, pakkingen en stud bolts. Je kijkt of alles conform de bestelling en de specificaties is en controleert ook de certificaten die er bij zitten. Om dit accuraat te doen heb je een brede kennis van materiaalsoorten, toepassingen en equipment nodig. Je ziet het verschil in materialen en kunt je beslissing om een partij of component af te keuren ook goed motiveren. Deze verantwoordelijke taak is nog maar de eerste stap in jouw rol van kwaliteitsspecialist, want vervolgens ga je ook kijken naar de toepassing. Je volgt het hele maintenance-proces - en natuurlijk met name de mechanical werkzaamheden - met een kritisch oog en probeert manieren te vinden om de kwaliteit op een hoger niveau te brengen. Ook ontwikkel en beheer je het Wtb Handboek Kwaliteit en Veilig Werken en denk je mee over een kwaliteitssysteem voor de onderhoudsorganisatie. Je inspecteert, controleert en bewaakt de kwaliteit van maintenance-projecten en rapporteert hierover aan de verantwoordelijken. Een verantwoordelijke klus, want als jij niet tevreden bent, is het werk niet af. Dit kan tot discussie leiden, dus je moet goed weten waar je het over hebt, stevig in je schoenen staan en kalm kunnen argumenteren.
Het is de bedoeling dat je je ontwikkelt tot dé specialist op het gebied van kwaliteit. Je stimuleert kwaliteitsbewustzijn op de werkvloer en werkt aan ontwikkeling van nieuwe en betere methoden om tijdens de processen de kwaliteit van het materieel te bewaken. En dus aan de continue verbetering van je eigen vakgebied.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 27, 2016

Vacancy number

1600044C

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

South Holland

Site

Rotterdam

Business unit

Industrial Chemicals

Job family

General Management

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Bepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
 
- MBO-opleiding richting WTB of Inspectiegerelateerd;
- Minstens vier jaar ervaring in kwaliteitscontrole van materialen en onderhoudswerk;
- Thuis in moderne QA-systemen;
- Uitstekend onderlegd in het gebruik van SAP en maintenance information systems;
- Eerlijk, open en nuchter, diplomatiek als het kan, vasthoudend als het moet;
- Sterk in samenwerking en communicatie, in Nederlands en Engels.
 
Ons aanbod
Dit is een interessante functie voor iemand met veel technische know-how die denkt dat het altijd beter kan. Wij staan vierkant achter je als je je vakgebied en daarmee jezelf (en ons) wilt ontwikkelen en bieden ook voldoende kansen voor je loopbaan op langere termijn. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Merith de Bock, Talent Resourcing Partner, 088-0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 1600044C.

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-MDB

Apply