Vacancy

E/I-tekniker AkzoNobel,
Heltid

Sweden, Örebro, Kumla

Business unit: Ethylene & Sulfur Derivatives

About AkzoNobel

AkzoNobel är ett världsledande färgföretag och en ledande producent av specialkemikalier, bygglim och limsystem. Vi har ledande marknadspositioner och starka varumärken i länder över hela världen. Vi arbetar inom flera viktiga marknadssegment – från bygg- och infrastruktur till transport, industri- samt konsumtionsvaror. Vi är också ledande inom hållbar utveckling och rankas som nummer ett på Dow Jones Sustainability Index. Rent praktiskt innebär det att våra hållbara lösningar dagligen präglar ditt, din familjs och dina vänners liv. Våra produkter gör det möjligt för er att göra det ni behöver.

Responsibility

På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.
 
Nu söker vi en E/I-tekniker till vår verksamhet i Kvarntorp som ligger i närheten av Kumla strax utanför Örebro.  Du kommer arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll i fabriken.
 
Ansvarsområden och arbetsuppgifter
• Kontroll, kalibrering och felsökning av instrument
• Du deltar i arbete vid förebyggande åtgärder av underhåll och säkerställer proaktivt att instrument fungerar
• Du arbetar med i nspektion/underhåll av elektriska installationer, om nödvändigt utför du förändring eller byta av instrument.
• Du arbetar med frånkoppling och återinkoppling av elektrisk utrustning i reparation och utbyte samt inspektion och underhåll av elektriskt utrustning i allmänhet
• Du bidrar till att anläggningsdokumentationen uppdateras

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

December 09, 2016

Vacancy number

1600045D

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Örebro

Site

Kumla

Business unit

Ethylene & Sulfur Derivatives

Sub business unit

Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Heltid

Contract type

Tillsvidareanställning


Job requirements/Candidate profile

• Utbildning inom underhållsteknik/processteknik/el-och automation och/eller erfarenhet/kompetens inom området
• Meriterande om du tidigare arbetat med underhåll inom fabriksverksamhet/processområdet
• Meriterande med kunskaper inom el-teknik.
• Du kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhets- och leveranskrav.
• God engelska och svenska, i tal och skrift

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling. Du har en god analytisk förmåga och stor förmåga att arbeta proaktivt. Du har också ett stort fokus på säkerhet och arbetsmiljö.
 
Vidare önskar vi att du är noggrann samt och inte rädd för att ta initativ för problemlösning. Vi arbetar med högt säkerhetstänk och du har förmåga att arbeta självständigt med säkerhetstänk i fokus.  Då du kommer att arbeta både självständigt och i team så är samarbetsförmågan viktig. Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team.
 
Vad kan AkzoNobel erbjuda dig
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Klicka här för att få veta mer om vår verksamhet.
 
Additional information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.akzonobel.com. Vi använder löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
 
För mer information om tjänsten: vänligen kontakta Mickael Toivola: +4619585432
För info om rekryteringsprocessen: vänligen kontakta Hugo Jobring +46709577 361
 
För fackliga frågor:
IF Metall: 019-19 93 50
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda”
 
Mer om företaget
Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för
god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent
av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
*LI-PH
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och
Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Apply