Vacancy

Reliability Engineer,
Fulltime

Netherlands, Limburg, Herkenbosch

Business unit: Ethylene & Sulfur Derivatives

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

HBO/WO-ingenieur met visie op proces improvement maakt een carrière met het continu verbeteren van onze onderhoudsactiviteiten
 

Jouw ideeën over de inrichting en uitvoering van onderhoudsprocessen en continuous improvement als basis voor de verdere ontwikkeling van onze kwaliteit, veiligheid en installatiebeschikbaarheid tegen lagere kosten.
 

AkzoNobel Specialty Chemicals is een van ’s werelds belangrijkste producenten van chemicaliën. Onze productenrange omvat onder andere cellulosespecialiteiten, chelaten, ethyleenamines, metaalalkylen, micronutriënten, organische peroxiden, polysulfiden, herbruikbare poederpolymeren en zwavelderivaten. Deze chemicaliën vind je terug in producten die iedereen overal ter wereld gebruikt. Onze fabriek in Herkenbosch - een BRZO/ATEX-bedrijf - produceert hoogwaardige chelaten in een volcontinurooster. De afdeling Maintenance werkt in dagdienst en is verantwoordelijk voor onderhoud aan en reparatie en nieuwbouw van installaties, apparaten en constructies. Voor een substantiële en geconsolideerde bijdrage aan de kwaliteit van onze maintenance processen zijn wij nu op zoek naar een getalenteerde ingenieur (WTB) met aantoonbare kennis van verbeterprocessen voor de functie van
 

Reliability Engineer
 

Je krijgt een behoorlijk brede taak: het ontwikkelen en implementeren van een proces van continue verbetering van het onderhoud, met als uiteindelijk doel maximale installatiebeschikbaarheid tegen de laagst mogelijke kosten. En dit bij een organisatie met een maintenance- en investeringsbudget van circa €6 mln. Er valt dus wat te winnen. We zijn eigenlijk op zoek naar iemand die tijdens zijn of haar studie, stage en/of werk een visie heeft ontwikkeld op continuous improvement van technische processen en die deze visie kan omvormen tot de praktische toepassing in onze maintenance-praktijk. Je bepaalt samen met collega's de onderhoudsfilosofie, evalueert en valideert onderhoudsconcepten en schrijft verbetervoorstellen. Ook zit je FMECA- en eventueel ook RCA-sessie voor en onderzoek je de oorzaken van ongevallen, incidenten en 'near misses'. Als adviseur van de manager TD rapporteer je over jouw analyse van performance indicators en lever je ondersteuning bij het opstellen van het budget. Ook lever je de data aan voor de maandelijkse MT-rapportage en verzorg je jaarlijkse trendanalyses rond onderhoudskosten en beschikbaarheid. Vanzelfsprekend werk je altijd strikt volgens onze HSE&S procedures.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

September 11, 2017

Vacancy number

160004W7

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Limburg

Site

Herkenbosch

Business unit

Ethylene & Sulfur Derivatives

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
• HBO of Academische opleiding, bij voorkeur in WTB, liefst aangevuld met enige relevante ervaring
• Kennis van maintenancemethodieken en veiligheidsvoorschriften van productie-installaties;
• Thuis in projectorganisaties, projectmanagement en logistieke processen;
• Uitstekende kennis van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift.
 
Ons aanbod
Je hebt bepaalde ideeën over onderhoudsprocessen en continuous improvement en wilt die graag in de praktijk brengen op het allerhoogste niveau. Wij bieden je die kans, bij een professionele organisatie waar veel ruimte is voor initiatieven ter verbetering vanuit alle niveaus. Blijk je inderdaad een talent te zijn op dit gebied, dan liggen er natuurlijk zeer interessante doorgroeimogelijkheden binnen onze enorme internationale organisatie. De arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld.
 
Jouw reactie
Neem voor meer informatie contact op met Samantha Veer, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 # 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 160004W7.

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

 
*LI-RSD

Apply