Vacancy

Skiftoperatörer, Site Bohus Operations,
Heltid

Sweden, Västra Götaland, Bohus

Business unit: Pulp & Perform. Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel är ett världsledande färgföretag och en ledande producent av specialkemikalier, bygglim och limsystem. Vi har ledande marknadspositioner och starka varumärken i länder över hela världen. Vi arbetar inom flera viktiga marknadssegment – från bygg- och infrastruktur till transport, industri- samt konsumtionsvaror. Vi är också ledande inom hållbar utveckling och rankas som nummer ett på Dow Jones Sustainability Index. Rent praktiskt innebär det att våra hållbara lösningar dagligen präglar ditt, din familjs och dina vänners liv. Våra produkter gör det möjligt för er att göra det ni behöver.

Responsibility

Om företaget
AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals är en ledande aktör inom teknologi för massablekning, papperskemikalier, kiselsyrasoler och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknologier som används av kunder för en mängd industriella ändamål. Våra 2 400 medarbetare finns i 32 länder. Pulp and Performance Chemicals är en affärsenhet inom AkzoNobel, som är världens största färgföretag samt en ledande producent av specialkemikalier.
 
Vår anläggning i Bohus är en strategisk produktionssite för affärsenhet Pulp and Performance Chemicals. Den består av fyra produktionsanläggningar, fem laboratorier och flera kontorsbyggnader som ger arbete åt ca 500 personer, varav omkring 150 personer arbetar inom produktion.
Här framställer vi väteperoxid, separationsprodukter (Kromasil), kiselsyrasoler samt alkalipellets. Förutom produktion ansvarar vi också för mediaförsörjning och vattenrening på anläggningen.
Nu söker vi fler medarbetare för att kunna växa och driva produktionsanläggningarna på ett sätt som bidrar till större volymer, högre kvalitet och nöjda kunder.
 
Om tjänsterna
Vi söker ett antal skiftoperatörer för arbete i våra fabriker för framställning av Silicasol, Alkalipellets och separationsprodukter (Kromasil). Vi kommer både att behöva ersätta personal som går vidare till andra tjänster inom anläggningen och för att förändra skiftsystemet till ett gemensamt kontinuerligt 6-skift för alla fabriker. I vår nya organisation kommer en gemensam skiftledare att ansvara för personalen i alla fyra fabrikerna, totalt 10 personer per skift, där man i tillägg till sin specifika placering i en fabrik också kommer att ta ansvar för gemensamma system och arbetsuppgifter på anläggningen under ledning av skiftledaren.
 
Arbetstiden är heltid och arbetsformen kommer att vara kontinuerlig skiftgång (6-skift) med tolvtimmarsskift. Ett skiftlag består av 2 eller 3 processoperatörer, vilka regelbundet växlar arbetsuppgifter under skiftet/perioden.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som processoperatör i våra anläggningar har du ett nära samarbete inom skiftlaget och tillsammans skall skiftlaget köra produktionsanläggningen i enlighet med upparbetade rutiner och med styrning via styrsystem i DeltaV. Vi arbetar både med kontinuerlig och batchvis produktion och arbetsuppgifterna är en blandning av manuella arbetsuppgifter och rondering i fält, styrning och övervakning via panelarbete, uppföljning och rapportering av produktionen, provtagning och analyser av produkter och kringsystem.
 
Vi har under året börjat arbeta enligt ett LEAN-koncept som inom AkzoNobel kallas ALPS och detta är ett långsiktigt arbete där vi med hjälp av utbildning och träning ger alla medarbetare förutsättningar att arbeta med kontinuerliga förbättringar och problemlösning inom eget arbetsområde.
 
Samtliga operatörer på skift ingår i Nödlägesberedskapen för anläggningen och tränas och utbildas löpande för detta i form av HLR, brandskydd, hantering av utsläpp, räddningsinsatser etc.
 
Vi har ett ständigt fokus på hälsa, säkerhet och miljö och kräver att du tar en aktiv del i detta arbete genom att kontinuerligt sträva efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö. Vi arbetar även med ständig kompetensutveckling och tror att du är en person som vill utveckla dig inom vår organisation genom att ta på dig större ansvar och nya arbetsuppgifter.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

December 31, 2099

Vacancy number

160005BQ

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västra Götaland

Site

Bohus

Business unit

Pulp & Perform. Chemicals

Sub business unit

PPC Integrated Supply Chain

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Entry Level

Full time/part time

Heltid

Contract type

Tillsvidareanställning


Job requirements/Candidate profile

Vi söker dig som minst har en godkänd gymnasieutbildning, föredragsvis har du en teknisk gymnasieutbildning med inriktning processteknik. Vi tittar också på om du har vidareutbildning inom process/drift verksamhet, ett exempel på detta kan vara att du läst till drift/processtekniker efter dina gymnasiala studier eller är utbildad högskoleingenjör med inriktning kemi/process alternativt har arbetserfarenhet från tidigare arbete som processoperatör. Befattningen kräver mycket hög ansvarskänsla, god samarbetsförmåga samt en hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att skapa förtroende bland dina kollegor och uppdragsgivare.
 
Formella kvalifikationer:
- Teknisk utbildning inom process/drift teknik
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
- Goda datorkunskaper -  Erfarenhet av DeltaV och IFix är meriterande.
- Erfarenhet av arbete med LEAN är meriterande
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper;
Du är en stabil och trygg person som aktivt strävar efter att förbättra arbetsprocesser och stärka skiftlagets kompetens samt bidra till ett öppet och positivt arbetsklimat. Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra.
 
Vad kan AkzoNobel erbjuda dig
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Klicka här för att få veta mer om vår verksamhet.
 

Ytterligare information
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vår rekrytering sker fortlöpande, därav har tjänsten inget slutdatum och kan tillsättas under annonseringsperioden.
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta  fabriksschefer Stefan Sandquist, Cecilia Rydin eller Fredrik Gerlin på 031-587000
 
Har du frågor kring rekryteringsprocessen kon takta Hugo Jobring, +46709577361, hugo.jobring@akzonobel.com
 
För fackliga frågor:
Facklig kontaktperson IF Metall, Dennis Ljunggren 031-58 72 58
 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta HR Servicecenter på telefonnummer: 031-724 21 99.
 
“Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda”
*LI-PH

Apply