Vacancy

Technical Business Partner,
Heltid

Sweden, Skåne, Malmö

Business unit: Metal Coatings

About AkzoNobel

AkzoNobel är ett världsledande färgföretag och en ledande producent av specialkemikalier, bygglim och limsystem. Vi har ledande marknadspositioner och starka varumärken i länder över hela världen. Vi arbetar inom flera viktiga marknadssegment – från bygg- och infrastruktur till transport, industri- samt konsumtionsvaror. Vi är också ledande inom hållbar utveckling och rankas som nummer ett på Dow Jones Sustainability Index. Rent praktiskt innebär det att våra hållbara lösningar dagligen präglar ditt, din familjs och dina vänners liv. Våra produkter gör det möjligt för er att göra det ni behöver.

Responsibility

Har du teknisk erfarenhet från supportfunktion och trivs med att arbeta i kontakt med kunder? Trivs du i en roll som innebär stort ansvar, men som samtidigt ger dig frihet i ditt arbete? Då är det kanske du som är vår nya Technical Business Partner.
 
Som Technical Business Partner inom affärsområdet för Metal Coatings har du en bred roll där du framförallt arbetar tekniskt, men även med ett kommersiellt ansvar i nära samarbete med Key Account/Regional Account Managers.  Du arbetar till stor del ute hos våra kunder med att ge din expertis inom teknisk service.  Du utvecklar, implementerar och/eller optimerar arbetsprocesser och system, med syftet att förbättra kundernas möjligheter att arbeta mer effektivt och fortsätta förbättra sin verksamhet. Utgångspunkten är etablerade kunder i Norden (Exempelvis Finspång Sverige, Holmestrand Norge, Hämeenlinna Finland, Odense Danmark).
 
Detta är en roll med stor synlighet inom organisationen och för rätt person finns det mycket goda möjligheter att växa inom AkzoNobel. Du kommer rapportera till Technical Business Partner Manager Nordics, och tjänsten har sin bas i Malmö men med möjlighet att utgå från annan ort. Våra kunder är baserade runt om i Norden och närhet till kund kan vara en fördel.
 
Som TS Business Partner är dina huvudsakliga ansvarsområden följande:
- Leverera teknisk service i linje med vår strategi
- Säkerställa god kvalitet och kundtillfredsställelse inom teknisk service
- Bygga excellens inom teknisk service genom ständig förbättring av din egen tekniska kompetens och kapacitet
- Fungera som kundens huvudkontakt på AkzoNobel och vara en stark drivkraft för interna förbättringar för att stödja kundens utveckling.
- Ta del av och leda interna processer och förbättringsprojekt.
- Genomföra regelbundna revisioner och tillhandahålla lämplig personalutbildning hos våra kunder
- Identifiera möjligheter att minska kunders driftkostnader
- Förstå kundens behov och tillämpa expertis och kunskap för att ge optimal service
- Med hjälp av din expertkunskap stötta KAM/Sales Managers med att utveckla övergripande strategier
- Arbeta tätt tillsammans med RD&I för att utveckla konkurrenskraftiga produkter

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

September 25, 2016

Vacancy number

160005YU

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Skåne

Site

Malmö

Business unit

Metal Coatings

Sub business unit

Metal Coatings_North Europe

Job family

Sales_Tech_Serv

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Heltid

Contract type

Tillsvidareanställning


Job requirements/Candidate profile

 
- Ingenjörsutbildning inom kemi/process alt. arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig
- Teknisk erfarenhet från andra supportfunktioner
- Erfarenhet av färg och lack för metall mycket meriterande, specifikt inom coil coatings och/eller förpackning (FCG)
- Flytande språkkunskaper i minst 1 nordiskt språk samt engelska, skriftligt och muntligt
- Möjlighet att resa ca 60 % av din arbetstid, både dagsturer och övernattningar
Till denna tjänst söker vi dig som har ett stort tekniskt intresse och en vilja att fortsätta utveckla sin kompetens, sannolikt mot en mer kommersiell roll. Om du tidigare har arbetat i en roll inom R&D innehållandes kundfokus är det meriterande. Du behöver också ha ett serviceinriktat arbetssätt och god förmåga att kommunicera, både internt och externt mot kund. Då du kommer driva en hel del egna processer måste du också kunna arbeta självständigt och känna en drivkraft i ditt arbete. Förmåga och erfarenhet att arbeta strukturerat, strategiskt och långsiktigt är nödvändigt.
 
Vad kan AkzoNobel erbjuda dig
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Klicka här för att få veta mer om vår verksamhet.
 
Ytterligare information         
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.akzonobel.com. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta HR Servicecenter på telefonnummer: 031-724 21 99.
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Björn Tunek, Technical Business Partner Manager Nordics, +46 736 87 84 48
 
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Patrik Hassel, Talent Resourcing Partner, +46 703 50 17 99.
 
För fackliga frågor:
Unionen: Jörgen Dahlgren: +46 708 35 52 49
Sveriges Ingenjörer och Akademikerna: Per-Ola Löfgren +46 708 84 53 48 
Ledarna: Boris Parezanovic +46 708 35 52 55
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
”Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda”
 
Mer om oss
Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
*LI-PH
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och
Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
 

Apply