Vacancy

Maintenance Engineer Instrumentatie,
Fulltime

Netherlands, South Holland, Rotterdam

Business unit: Industrial Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

HBO- of WO-engineer Meet & Regeltechniek voor boeiende en innovatieve maintenance-projecten.

 
Wij zijn op zoek naar een ingenieur Meet & Regeltechniek (HBO/WO) die vanuit een langetermijnvisie kan bijdragen aan de kwaliteit van de maintenance-processen en het optimaliseren van de integriteit en betrouwbaarheid van onze installaties.

 
Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. Binnen de geheel vernieuwde maintenance-organisatie in Botlek Rotterdam is behoefte aan versterking met een elektrotechnisch ingenieur (HBO of WO) voor de functie Discipline Maintenance Engineer Instrumentatie / ATEX Coördinator.
 

Rapporterend aan de Maintenance Engineering Manager word je medeverantwoordelijk voor de goede werking en de integriteit van de technische installaties. Het gaat dan met name om SIS/SIL beveiligingen, gezoneerde gebieden (ATEX), regelsystemen voor meerdere ketels en voor een gasturbine, kwaliteitsmetingen, pH- en conductiviteitsmetingen, O2- en andere specifieke analysers en gasdetectie, Ook beheer je het explosieveiligheidsdocument en ben je verantwoordelijk voor beheer en uitvoering van het ATEX-beleid. Je zet onderhoudsprogramma’s op inclusief passende analyses en effectieve follow-up. Verder draag je bij aan de kwaliteit van het onderhoudswerk op de (middel)lange termijn, onder meer door studies uit te voeren naar storingsfrequentie, onderhoudskosten en –methodieken en restlevensduurbepalingen. Je signaleert kansen tot verbetering en komt met concrete initiatieven om deze te verzilveren. Bij dit alles houd je scherp alle aspecten op het gebied van QHSE in het oog en grijp je proactief in als je eventuele risico's signaleert. In deze functie werk je nauw samen met de elektrotechnische dienst, productie, procestechnologie, QHSE, Finance & Control en ingenieursbureaus. Als functioneel expert denk je binnen projecten mee over uitgangspunten, uitvoeringspakketten, documentatie en oplevering van installaties.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

September 25, 2016

Vacancy number

160005Z1

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

South Holland

Site

Rotterdam

Business unit

Industrial Chemicals

Sub business unit

Industrial Chemicals Chlor Alkali

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
• HBO/WO-niveau met opleiding Meet & Regeltechniek;
• Liefst vijf of meer jaar ervaring in maintenance of reliability engineering;
• Goede analytische vaardigheden en zowel project- als people skills;
• Bij voorkeur kennis van geautomatiseerde systemen als SAP en Optimizer+;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal;
• Kritisch, risicobewust, ondernemend en goed met mensen;
• Verstand van normeringen als IEC 60079-10/14/17/19, ATEX 137 (153), ATEX 95 (114).
 
Ons aanbod
Je krijgt bij AkzoNobel alle ruimte voor het toepassen en uitbreiden van je expertise in maintenance- en reliability engineering. Je bent breed betrokken bij allerlei OPEX en CAPEX projecten, dus je hebt aardig wat variatie in je werk. Wij stimuleren jouw persoonlijke ontwikkeling actief, en onze internationale organisatie biedt op termijn doorgroeikansen.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Rob Salden, Talent Resourcing Partner, 088-0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 160005Z1. Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-RSD

Apply