Vacancy

Projektingenjör till AkzoNobel, Alby,
Heltid

Sweden, Västernorrland, Alby

Business unit: Pulp & Perform. Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel är ett världsledande färgföretag och en ledande producent av specialkemikalier, bygglim och limsystem. Vi har ledande marknadspositioner och starka varumärken i länder över hela världen. Vi arbetar inom flera viktiga marknadssegment – från bygg- och infrastruktur till transport, industri- samt konsumtionsvaror. Vi är också ledande inom hållbar utveckling och rankas som nummer ett på Dow Jones Sustainability Index. Rent praktiskt innebär det att våra hållbara lösningar dagligen präglar ditt, din familjs och dina vänners liv. Våra produkter gör det möjligt för er att göra det ni behöver.

Responsibility

Bleaching Chemicals är en av tre globala affärsenheter inom AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals. Vi är världens största tillverkare av Natriumklorat och en av de största tillverkarna av Väteperoxid. Vid Albyfabrikerna arbetar 100 anställda med att producera Natriumklorat, Kaliumklorat och Väteperoxid.
 
Tekniska avdelningen är en ny avdelning på Alby Siten vilken formats efter en omorganisation 2016. Avdelningen ansvarar för bl.a. långsiktiga tekniska förbättringar vid Siten och består av Teknisk chef, två Processtekniker och två Processingenjörer.
 
För att komplettera gruppen söker vi nu omgående en Projektingenjör. Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Alby, Ånge kommun, och du rapporterar direkt till Tekniska Chefen.
 
Om tjänsten
I rollen som projektingenjör ansvarar du för projekt- och modifieringsarbeten samt att stödja den långsiktiga utvecklingen vid Alby Site.
 
Arbetsuppgifter/Ansvarsområden
- Stötta utvecklingen av produktionsenheternas konkurrenskraft genom en effektiv projektverksamhet som svarar mot Alby Site krav på kvalitet och kompetens.
- Utveckla projektverksamheten utifrån en övergripande struktur för planering, uppföljning och systemanvändning.
- Säkerställa processdesigner är säkra genom att följa Akzonobels regler och rutiner.
- Ett nära samarbete med interna parter såsom Produktion och Underhåll vid ett UH stopp.
- Stöd i investeringsbudgetarbete, skriva äskanden samt utföra projektuppföljning (s.k. Project charters)
- Skapa och vidareutveckla ett positivt samarbete med alla intressenter såväl inom som utanför AkzoNobel, samt tillvarata de möjligheter som detta ger.
- Arbeta med ständiga förbättringar inom ansvarsområdet, för att ur ett övergripande Akzo Nobel perspektiv ge största totaleffektivitet för produktionsenheterna
- Ansvarar för att AkzoNobel PPC:s policy för QHSE efterlevs inom ovanstående ansvarsområde samt arbetar enligt vårt ledningssystem.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 02, 2016

Vacancy number

160006AB

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västernorrland

Site

Alby

Business unit

Pulp & Perform. Chemicals

Sub business unit

Performance Chemicals

Job family

Engineering

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Heltid

Contract type

Tillsvidareanställning


Job requirements/Candidate profile

- Relevant teknisk utbildning på högskolenivå (t.ex. Maskiningenjör)
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
- Erfarenhet från liknande arbeten
- Relevant erfarenhet från projektledning
- Goda datorkunskaper (gärna kunskap i CAD program)
- Ekonomisk förståelse/kunskap om projekt
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är duktig på att kommunicera i såväl tal som skrift, gillar förändringar och är stresstålig. Du har en god analytisk förmåga och har förmåga att dra slutsatser. Som person är du drivande, självgående, strukturerad, noggrann och har mycket god administrations- och dokumentationsförmåga.

Vad kan Akzo Nobel erbjuda dig?
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Ytterligare information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.akzonobel.com. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta HR Servicecenter på telefonnummer: 031-724 21 99
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Samson Kahsay, Teknisk Chef på tel.nr 0690-15480 alt. 070-3805480 eller Maria Näsén, Talent Recourcing Partner på tel.nr 070-556 25 24.
 
För facklig frågor, vänligen kontakta Annette Axelsson på tel.nr: 070-689 85 24

 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda.
 
Välkommen med din ansökan!
 
Mer info om oss:
Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
 
*LI-MN
 

 
 

Apply