Vacancy

Accountmanager Marine Coatings Benelux,
Full-time

Netherlands

Business unit: Marine Coatings

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

HBO’er met commerciële ervaring binnen de scheepvaartindustrie versterkt onze positie.
 
Full-time sales-positie met omzetverantwoordelijkheid bij een wereldwijd leidende organisatie in coatings.
 
AkzoNobel’s Marine & Protective Coatings (MPC) bieden bescherming tegen de meest extreme omstandigheden. Ze worden toegepast bij supertankers, luxe superjachten, offshore platforms en chemiefabrieken, maar ook bij beroemde constructies als The London Eye en de Sydney Harbour Bridge. Ons assortiment omvat uiteenlopende coatings, verven, brandwerende producten en antifoulings van het wereldmerk ‘International®’. Door innovatie en continue verbeteringen slagen wij er in de verwachtingen van onze klanten steeds weer te overtreffen, waarbij we steeds voldoen aan de wettelijke vereisten.
 
Voor de afdeling Marine Coatings van onze MPC-organisatie, gevestigd in Rhoon, hebben wij de volgende functie vacant:
 
Account Manager Marine Coatings
 
In deze functie onderhoud je duurzame relaties met topaccounts binnen de scheepvaartindustrie, waarbij je verantwoordelijk bent voor het realiseren van verkooptargets en winstoptimalisatie bij deze accounts. Je analyseert de wensen van je klanten en doet voorstellen voor producten, waarbij je ook de contractonderhandelingen voert en de prijzen en condities vaststelt. Van belang hierbij is dat je continu op de hoogte bent van relevante marktontwikkelingen en trends, zowel bij (potentiële) afnemers als bij concurrenten. Op grond van deze ontwikkelingen en je salestargets stel je rolling forecasts op en maak je verkoopprognoses. Door je proactieve houding ben je in een vroeg stadium op de hoogte van nieuwe projecten bij topaccounts, waarin mogelijk een rol voor AkzoNobel is weggelegd. Hierbij maak je plannen over de juiste aanpak en schakel je de juiste collega’s in bij de vormgeving van technische- en commerciële voorstellen en projectonderhandelingen. Je stelt conceptprojectspecificaties op voor verfsystemen en applicaties en accordeert de door de Technisch Inspecteur opgestelde projectspecificaties.
Bij de introductie van nieuwe producten zorg je ervoor dat je goed geïnformeerd bent en informeer je op jouw beurt je klant via bedrijfsbezoeken, maar ook via beurzen en seminars.
 
Je denkt na over en zet stappen op het gebied van verbeteringen en vernieuwingen in de wijze van verkoop en de leveringsvoorwaarden. Hierbij houd je ook het betalingsgedrag in het oog en stel je optimalisatiemaatregelen voor indien nodig. Een en ander leg je periodiek vast.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 26, 2016

Vacancy number

16000791

Continent

Europe

Country

Netherlands

Business unit

Marine Coatings

Sub business unit

Marine Coatings_South Asia

Job family

Sales_Acc_Rep

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

Je beschikt over een door opleiding of werkervaring opgedaan HBO-niveau, aangevuld met relevante commerciële werkervaring. Je bent commercieel, gedreven, zelfverzekerd en representatief en door je uitstekende communicatieve eigenschappen en proactieve instelling in staat een uitstekende relatie met je klanten en je collega’s op te bouwen. Je bent analytisch sterk en beschikt over doorzettingsvermogen en goede onderhandelingsvaardigheden. Je beheerst het Nederlands en Engels goed, in woord én geschrift. Het geven van presentaties is geen probleem.
Gezien je werkterrein woon je bij voorkeur in het westen van het land.
 
Ons aanbod
AkzoNobel is een van de boeiendste werkgevers van Nederland voor wie een carrière ambieert in Sales. We geven je alle ruimte om je eigen ideeën in de praktijk te brengen en zullen je steeds uitdagen nóg een stap verder te gaan. Een afgebakend loopbaanpad kunnen we je niet bieden. Je zult je bij ons kunnen ontwikkelen aan de hand van je eigen wensen en interesses. Richting een meer internationale carrière, of juist in de breedte binnen je eigen markt. Bovendien heb je vanaf deze positie een uitstekend uitzicht op alle andere commerciële kansen binnen onze organisatie. Niet voor niets is onze belofte: AkzoNobel - Where your ideas go far.
 
Reageer snel!
Spreekt deze veelzijdige functie je aan? Neem voor meer informatie contact op met Roy Tholen, Talent Recourcing Partner, telefoon (088) 010 6789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze site www.akzonobel.nl/careers, referentie 16000791.

Apply