Vacancy

Accountmanager Trade Rotterdam e/o,
Fulltime

Netherlands, South Holland, Rotterdam

Business unit: Decorative Paints

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Ons A-merk Sikkens van wereldklasse, samen met jouw commerciële drive en technische expertise zijn dé ingrediënten voor topresultaat!
 

Kan jij de schilders en opdrachtgevers in Rotterdam en omstreken overtuigen van onze hoge kwaliteit en van jouw toegevoegde waarde als verkoper, relatiebeheerder en technisch adviseur?

 
AkzoNobel Decorative Paints brengt kleur in je leven, met een breed gamma producten voor decoratie en bescherming, binnen en buiten. Ons assortiment omvat verven, lakken en beitsen, maar ook producten voor de voorbehandeling (pre-deco) van hout en metaal. Als experts in kleur streven we er naar al onze klanten – professionele schilders – te voorzien van de allerbeste producten en het advies voor een perfecte afwerking van hun project. Voor het team dat verantwoordelijk is voor de verkoop van de merken Sikkens, Herbol, Crafco en Polyfilla Pro aan zowel grote als kleinere schildersbedrijven in de regio Rotterdam en omstreken, zijn wij nu op zoek naar een commercieel sterke specialist in verftechniek en bouwkunde als

 
Accountmanager Trade

 
Je wordt verantwoordelijk voor de marktbewerking in het segment professionele schildersbedrijven. Je stelt een marktbewerkingsplan op met als doel potentiële afnemers te overtuigen over te stappen op ons zeer complete pakket paint & non-paint artikelen van A-merken. Het gaat om tientallen bedrijven in jouw regio, die je stuk voor stuk regelmatig bezoekt. Doel van deze intensieve benadering: klanttevredenheid en dus loyaliteit met als commerciële KPI's: omzet, marge, actieverkopen, nieuwe klanten, bezoeken en debiteurenbeheer. Jouw relaties rekenen op optimale ondersteuning  en technisch advies, en snelle afhandeling van eventuele klachten. Voor expertise van de markt en technisch-inhoudelijk advies kun je overigens altijd terugvallen op de Key Accountmanagers, Technical Consultants en Accountmanagers en Applicatie Specialisten. Je werkt aan je persoonlijke targets via performance management en past zo nodig in overleg met de Regional Sales Manager je beleid en acties aan voor nog meer succes. Verder maak je optimaal gebruik van het CRM-systeem en bewaak je op diplomatieke wijze de betalingsafspraken.


Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 21, 2016

Vacancy number

1600079T

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

South Holland

Site

Rotterdam

Business unit

Decorative Paints

Job family

Sales

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

- MBO/HBO werk- en denkniveau;
- aantoonbare commerciële vaardigheden (hunter, farmer én netwerker). Spreekt   
taal van de bouw;
- kan accountplannen opstellen en realiseren;
- verkoopt op toegevoegde waarde van producten en services;
- klantgericht, zelfstandig, proactief, goed georganiseerd, gezonde dosis humor en ondernemend in acquisitie;
- verftechnische kennis (assortiment en applicatie) en vermogen deze over te dragen;
- sterk in marktanalyse, doelgroepdefiniëring, leggen van contacten en relatiebeheer;
- uitstekende communicatieve en presentatievaardigheden, scherp onderhandelaar/dealmaker;
- pro-actieve en resultaatgerichte instelling;
- goede kennis van ICT-toepassingen als CRM-systemen en Office;
- woonachtig in de regio Groot Rotterdam.
Ons aanbod
Wij proberen elke dag en op elk niveau in de organisatie concrete inhoud te geven aan onze belofte aan onze medewerkers dat ze kunnen blijven groeien en zich ontwikkelen. Deze functie is een uitstekende tweede of derde stap voor een gretige, innovatieve netwerker die de ruimte wil om te bewijzen dat zijn eigen ideeën, out-of-the-box initiatieven en visie op relatiebeheer zowel op korte als op lange termijn méér waarde hebben. Ben jij zo iemand, dan kun je letterlijk en figuurlijk ver komen bij AkzoNobel. Wil je graag in een leuk en enthousiast team werken, dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren!
 
Jouw reactie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Roy Tholen, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 1600079T.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-MDB
 

Apply