Vacancy

IVG Manager- SKK3,
Fulltime

Netherlands, Groningen, Delfzijl

Business unit: Industrial Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

HBO'er met grote inspectie-expertise draagt bij aan ontwikkeling van gebruikersgedragen inspectie in een hoogwaardige productie-omgeving.

 
Samen met collega's op de werkvloer, in het site-management, bij Materiaaltechnologie en Maintenance werken aan een modern inspectie¬beleid, conform onze eigen hoge eisen én die van de autoriteiten.

 
De business area Specialty Chemicals van AkzoNobel omvat een spectrum van chemische expertise, onmisbaar voor vele industrieën en klanten in de top van de markt. Onze rigoureuze toewijding aan kwaliteit en onze innovatieve en duurzame technologie hebben ons een leidende positie bezorgd in vele markten over de hele wereld. De chemicaliën en processtoffen die wij produceren, verbeteren de eigenschappen van onder meer voedingsmiddelen, verven, wasmiddelen, farmaceutica, cosmetica, papier en elektronica. Op het Chemie Park Delfzijl werkt een keten van ondernemingen in hightech processen aan het opwaarderen van zout en aardgas tot chloor, waterstof, loog en groene methanol. AkzoNobel zelf heeft er diverse bedrijven, waaronder Salt, het Membraan Elektrolyse Bedrijf en de warmtekrachtcentrale Delesto. Voor de afdeling Inspection & Materials Technology zijn wij nu op zoek naar een gecertificeerd inspectie- en keuringsdeskundige level III met ruime leidinggevende ervaring in een vergelijkbare omgeving voor de functie IVG Manager- Senior Inspector volgens PRDA 2.4

 
Hierin word je verantwoordelijk voor het opzetten, ontwikkelen en duurzaam implementeren van inspectiestrategieën voor alle statische installaties op onze productielocaties in Delfzijl, een en ander in overeenstemming met de interne en wettelijke regelgeving. Je volgt - als het 'inspectiegeweten' op de site - nauwgezet de ontwikkelingen en probeert hierop te anticiperen met een proactief beleid. Als er bij meer complexe zaken knopen doorgehakt moeten worden, neem jij het voortouw, natuurlijk in continu overleg met het site-management en de autoriteiten, die steeds dichter bij jouw praktijk willen staan. Interessant facet van je functie is jouw bijdrage aan BU-brede programma's ter verbetering van de inspectieprocessen, zoals RBI, ontwikkeling van nieuwe methoden en samenwerking van uiteenlopende disciplines. We streven naar standaardisatie op basis van best practices en KPI’s in onze eigen en andere fabrieken. Jij zorgt dan ook voor goede kennisuitwisseling tussen fabrieken onderling en met de afdeling Materials Technology. Belangrijke verantwoordelijkheid is natuurlijk het borgen van een goed draaiend 'User Inspectorate' (IVG). Je betrekt mensen bij de inspectieprocessen, stimuleert, coacht, overtuigt, stuurt de ontwikkeling van collega's en zorgt zo voor een team met een juiste mix van competenties. Belangrijk is ook de betrokkenheid. Jij zorgt voor een breed draagvlak voor veiligheid door het 'democratiseren' van de inspecties en houdt iedereen bij de les op dit gebied.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

January 03, 2017

Vacancy number

160007JY

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Groningen

Site

Delfzijl

Business unit

Industrial Chemicals

Sub business unit

Industrial Chemicals ISC

Job family

Facilities

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
• HBO-opleiding Engineering of Procestechnologie of door ervaring opgedaan vergelijkbaar niveau;
• Certificaat Inspectie- en Keuringsdeskundige Level III;
• Minimaal tien jaar ervaring met inspectie-strategie, -methodieken en -regelgeving alsmede Materials Technology;
• Relevante ervaring met maintenance-processen, met name gerelateerd aan inspectie;
• Uitstekende leidinggevende vaardigheden, daadkrachtig en overtuigend;
• Kennis en ervaring op het gebied van verandermanagement;
• Voldoende autoriteit binnen het vakgebied om te functioneren op Site Asset Managementniveau.
 
Wat wij bieden
Het meest interessante aan deze functie is - denken wij - de ruimte om je eigen vakgebied verder te helpen in een ontwikkelingsgerichte organisatie die bewust kiest voor een gebruikersgedragen inspectiebeleid. Wij willen voorloper en trendsetter zijn op dit gebied, en jij kunt daardoor sparren met collega's op hoog niveau, werkzaam binnen andere AkzoNobel sites in Nederland en daarbuiten. Je komt te werken bij een wereldwijd actief bedrijf dat talent herkent en stimuleert om zichzelf te blijven ontplooien.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Rob Salden, Talent Resourcing Partner, 088-0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 160007JY.
Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-RSD

Apply