Vacancy

Processingenjör Bindemedelsfabriken AkzoNobel,
Heltid

Skåne, Malmö

Business unit: Metal Coatings

About AkzoNobel

AkzoNobel är ett världsledande färgföretag och en ledande producent av specialkemikalier, bygglim och limsystem. Vi har ledande marknadspositioner och starka varumärken i länder över hela världen. Vi arbetar inom flera viktiga marknadssegment – från bygg- och infrastruktur till transport, industri- samt konsumtionsvaror. Vi är också ledande inom hållbar utveckling och rankas som nummer ett på Dow Jones Sustainability Index. Rent praktiskt innebär det att våra hållbara lösningar dagligen präglar ditt, din familjs och dina vänners liv. Våra produkter gör det möjligt för er att göra det ni behöver.

Responsibility

Rollen som processingenjör inom vår bindemedlesfabrik kommer att innebära att du arbetar med att planera, utveckla och leda det långsiktiga arbetet inom metodik, kvalitet och processoptimering. Arbetet innefattar även förberedande investeringsunderlag, investeringsansökningar och genomförande av CAPEX. Du kommer att hjälpa till med alternativt leda projekt på bindemedelsfabriken, göra HAZOPs och jobba för ständiga förbättringar.
I den här rollen bidrar du till optimeringen av produktionen genom att utveckla och optimera befintliga och nya produktionslinjer. Du förbättrar recept, utbildar personal, deltar i förbättringsarbete, både avseende maskiner och rutiner. Du har en nyckelroll i multidisciplinära team tillsammans med människor från produktionen, RD&I, metodik och produktionsplanering. Genom tester utvärderar och optimerar du befintliga processer och ger förslag till förbättringar, optimeringar och investeringar.


Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

• Dina uppgifter är att förbättra befintliga processer, optimera recept och körningar samt underhålla metodiken.
• Du skriver processinstruktioner, definierar befintlig utrustning och dokumenterar ditt arbete noga. Det är viktigt att du delar med dig av dina kunskaper genom utbildningar och samarbeten för produktionspersonal.
• Du bidrar till ett säkert arbetsklimat, bl.a. genom din roll i Hazard Studies och föregår med gott exempel framför dina medarbetare.
• Du deltar aktivt i förbättringsarbetet inom produktion, metodik, labb och inom övrig verksamhet.
• Du medverkar i förbättringsarbeten och framtagandet av nya rutiner tillsammans med andra bindemedelsfabriker i världen.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

December 31, 2099

Vacancy number

160007LB

Continent

Skåne

Site

Malmö

Business unit

Metal Coatings

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Heltid

Contract type

Tillsvidareanställning


Job requirements/Candidate profile

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen i kemiteknik och ett par års erfarenhet inom processindustrin. För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är initiativkraftig och drivs av att söka förbättring och utveckling, både på egen hand och tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga och ett proaktivt arbetssätt. Du stimuleras av att arbeta med såväl kollegor inom vår utvecklingsavdelning men även med kollegor inom våra övriga affärsområden.
Vi ser gärna att du har mycket goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.


Ytterligare information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.akzonobel.com . Om du behöver hjälp, vänligen kontakta HR Servicecenter på telefonnummer: 031-724 21 99.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Petra Larsson, Produktionschef Bindemedelsfabriken, +46725200013

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Elisabet Haraldsdottir, Talent Resourcing Partner, +46 703 50 17 99

För Fackliga Frågor
Unionen: Jörgen Dahlgren: +46 708 35 52 49
Sveriges Ingenjörer och Akademikerna: Per-Ola Löfgren +46 708 84 53 48
Ledarna: Boris Parezanovic +46 708 35 52 55

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda .

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.

Klicka här för att få veta mer om vår verksamhet.

Mer om företaget
Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbarhet i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.

*LI-PH

Glöm inte att följa oss på
LinkedIn och
Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Apply