Vacancy

Dagtidsgående Processoperatör, Alby,
Heltid

Sweden, Västernorrland, Alby

Business unit: Specialty Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel är ett världsledande färgföretag och en ledande producent av specialkemikalier, bygglim och limsystem. Vi har ledande marknadspositioner och starka varumärken i länder över hela världen. Vi arbetar inom flera viktiga marknadssegment – från bygg- och infrastruktur till transport, industri- samt konsumtionsvaror. Vi är också ledande inom hållbar utveckling och rankas som nummer ett på Dow Jones Sustainability Index. Rent praktiskt innebär det att våra hållbara lösningar dagligen präglar ditt, din familjs och dina vänners liv. Våra produkter gör det möjligt för er att göra det ni behöver.

Responsibility

AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals is a leading global force in pulp bleaching technologies, colloidal silica and expandable microspheres. We provide innovative and sustainable products and technologies that are widely used by customers in a large variety of industrial applications.

Bleaching Chemicals is one of three global sub business units within AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals. We are one of the world's largest manufacturer of sodium chlorate and one of the largest producers of hydrogen peroxide. We supply essential chemicals to the global pulp industry and other selected industries from 24 locations worldwide. Our head office is located in Marietta, Georgia, USA and we employ 950 people.
Both Sodium Chlorate and Hydrogen Peroxide are produced at the Alby site, which is located just outside Ånge in Västernorrland. Around 100 people are employed in Alby.
 
Om tjänsten
I rollen som processoperatör har du mycket varierande arbetsuppgifter som till stor del består av optimering av produktionen för att uppnå hög säkerhet till lägsta möjliga kostnad. Hos oss är det en självklarhet att alla aktivt deltar i det löpande säkerhetsarbetet med exempelvis förbättringsarbeten, dokumentation, skyddsronder och riskanalyser.
 
Arbetsuppgifter/ansvarsområden
Dina arbetsuppgifter är mycket varierande och består till stor del av optimering av produktionen för att uppnå hög säkerhet till lägsta möjliga kostnad. Övriga arbetsuppgifter kan vara processanalyser, kontroll av den fysiska statusen av anläggningen, egenkontroller samt utförande av operatörsunderhåll.
 
Hos oss är det en självklarhet att alla aktivt deltar i det löpande säkerhetsarbetet med exempelvis förbättringsarbeten, dokumentation, skyddsronder och riskanalyser.
 
Arbetstiden är under upplärningstiden dagtid, men även skiftgång kan förekomma.  Du skall efter intern utbildning kunna ersätta skiftgående processoperatörer både permanent och vid kortare frånvaro. Efter upplärningstiden ingår även helgberedskap.
 
Som processoperatör jobbar du inom Drift och Tekniks avdelning och som dagtidsgående processoperatör rapporterar till Dagtidsgående Produktionsledare. Gruppen består av 10 st medarbetare.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

November 06, 2016

Vacancy number

160007M0

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västernorrland

Site

Alby

Business unit

Specialty Chemicals

Job family

Production

Hierarchy level

Entry Level

Full time/part time

Heltid

Contract type

Tillsvidareanställning


Job requirements/Candidate profile

Du har lägst gymnasieutbildning från 3-årig Tekniska eller Naturvetenskapliga programmen eller motsvarande. Utöver det så är det ett krav att du har god datorvana, B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska som är vårt koncernspråk. Det är meriterande om du har erfarenhet från kemisk processindustri.
 
Vi söker dig som har ett gott omdöme i fråga om säkerhet, hälsa och miljö och gillar att samarbeta både i mindre och större grupper. Har du lätt för att lösa problem, se möjligheter, är initiativrik och har en god logisk förmåga kommer du att passa in hos oss.
 
Vad kan Akzo Nobel erbjuda dig?
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Ytterligare information
Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida www.akzonobel.com. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta HR Servicecenter på telefonnummer: 031-724 21 99
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Dahlstedt, Produktionsledare tel. 0690-154 25, 070-315 04 61 eller Maria Näsén, Talent Recourcing Partner tel 070-556 25 24.

För fackliga frågor vänligen kontakta: Tomas Berglund, IF Metall, tel. 070-567 57 45
 
“Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda”
 
Välkommen med din ansökan! 
 
Mer om oss
Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cup0rinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
 
*LI-MN
 

Apply