Vacancy

Accountmanager Sikkens Verkoop Utrecht,
Fulltime

Netherlands, Utrecht, Utrecht

Business unit: DP North West Europe

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Boeiende salesfunctie voor de serieuze ‘hunter’ die een visie heeft op het werven van nieuwe klanten en deze klantengroep vervolgens op de juiste wijze weet te managen.
 
Ben jij het commerciële wonder dat het regionale Utrecht sales-team van een landelijke Verfgrossier stimuleert met het realiseren van ambitieuze sales targets?
 
Sikkens Verkoop - onderdeel van AkzoNobel Decorative Paints, wereldmarktleider in verven en lakken - richt zich op de verkoop en distributie van verf, non-paint producten, advies en diensten aan professionele afnemers. Sikkens is sinds jaar en dag een toonaangevend merk in de markt. In Nederland bedient Sikkens lokale en regionale klanten via meer dan 50 Service Centers, intern ook wel 'Stores' genoemd. De organisatie heeft voor de komende jaren ambitieuze groeidoelstellingen. Om hieraan te voldoen, willen wij ons Service Center in Utrecht versterken met een commercieel talent voor de functie van:


 
Accountmanager Sikkens Verkoop

 
Je wordt verantwoordelijk voor de marktbewerking in het segment professionele schildersbedrijven. Je stelt een marktbewerkingsplan op met als doel potentiële afnemers te overtuigen over te stappen op ons zeer complete pakket paint & non-paint artikelen van A-merken. Het gaat om tientallen bedrijven in jouw regio, die je stuk voor stuk regelmatig bezoekt. Doel van deze intensieve benadering: klanttevredenheid en dus loyaliteit met als commerciële KPI's: omzet, marge, actieverkopen, nieuwe klanten, bezoeken en debiteurendagen. Jouw relaties rekenen op optimale ondersteuning  en technisch advies, en snelle afhandeling van eventuele klachten. Voor expertise van de markt en technisch-inhoudelijk advies kun je overigens altijd terugvallen op de Key Accountmanagers, Technical Consultants en Applicatie Specialisten. Je werkt aan je persoonlijke targets via performance management en past zo nodig in overleg met de Regional Sales Manager je beleid en acties aan voor nog meer succes. Verder maak je optimaal gebruik van het CRM-systeem en bewaak je op diplomatieke wijze de betalingsafspraken.


Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

June 30, 2017

Vacancy number

16000850

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Utrecht

Site

Utrecht

Business unit

DP North West Europe

Job family

Sales_Acc_Rep

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

- Aantoonbare commerciële vaardigheden (hunter, farmer én netwerker). Spreekt   
taal van de bouw;
- klantgericht, zelfstandig, proactief, goed georganiseerd en ondernemend in acquisitie;
- verftechnische kennis (assortiment en applicatie) en vermogen deze over te dragen;
- sterk in marktanalyse, doelgroepdefiniëring, leggen van contacten en relatiebeheer;
- uitstekende communicatieve en presentatie-vaardigheden, scherp onderhandelaar/dealmaker;
- goede kennis van ICT-toepassingen als CRM-systemen en Office.
Ons aanbod
Wij proberen elke dag en op elk niveau in de organisatie concrete inhoud te geven aan onze belofte aan onze medewerkers dat ze kunnen blijven groeien en zich ontwikkelen. Deze functie is een uitstekende tweede of derde stap voor een gretige, innovatieve netwerker die de ruimte wil om te bewijzen dat zijn eigen ideeën, out-of-the-box initiatieven en visie op relatiebeheer zowel op korte als op lange termijn méér waarde hebben. Ben jij zo iemand, dan kun je letterlijk en figuurlijk ver komen bij AkzoNobel.
 
Jouw reactie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Roy Tholen, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 16000850.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-JKS

Apply