Vacancy

Product Data Management Specialist,
Fulltime

Netherlands, South Holland, Sassenheim

Business unit: DP North West Europe

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

HBO'er garandeert de integriteit en beschikbaarheid van productgegevens voor een verscheidenheid aan (online en ‘in real life’) toepassingen
 

'Best practice' in beheer van 20.000 stock keeping units van zo'n 100 velden. 500 gebruikerssystemen. Koppelingen met SAP, Axapta en webshops. Een omzet van 170 miljoen per jaar. Voldoende uitdaging voor je?
 
AkzoNobel Decorative Paints brengt kleur in je leven, met een breed gamma producten voor decoratie en bescherming, binnen en buiten. Ons assortiment omvat verven, lakken en beitsen, maar ook producten voor de voorbehandeling (pre-deco) van hout en metaal. Als experts in kleur streven we er naar al onze klanten, van professionele schilders tot enthousiaste doe-het-zelvers, te voorzien van de allerbeste producten en adviezen voor een perfecte afwerking van hun project.

De afdeling Master Data Management in Sassenheim beheert alle klant-, product- en andere gegevens die onmisbaar zijn voor de optimale uitvoering van de business. Als de gegevens niet kloppen of niet beschikbaar zijn, worden er fouten gemaakt. Ter versterking van het team dat zich binnen de afdeling concentreert op de productgegevens zijn wij nu op zoek naar een HBO'er (of ervaren MBO'er) met enige kennis van 'data services' voor de functie van
 

(Junior) Product Data Management Specialist
 

Je wordt medeverantwoordelijke voor een goede inrichting en het beheer van de productgegevens van alle merken - Sikkens, Trimetal, Flexa, Ceta Bever, Alabastine – verkocht via gespecialiseerde merkwinkels, bouwmarkten en webshops. Je neemt deel aan brancheoverleg over product data management, werkt aan verbetering van de kwaliteit van de data en aan de foutloze uitwisseling ervan met in- en externe klanten. Ook krijg je een belangrijke rol in het Global Product Data Management-project, met Nederland als 'best practice'. Daarnaast ontwikkel je (onderdelen van) nieuwe product data managementsystemen, inclusief het testen en implementeren ervan. Het beheer van de productgegevens is intrinsiek onderdeel van het Master Data Management. Je draagt ook bij aan de continue optimalisatie van dit overkoepelende systeem, dat vlekkeloos moet werken ondanks koppeling met meerdere ERP-systemen. Je participeert in projecten, denkt mee over implementatieplannen en ondersteunt het uitvoeren van master data aanpassingen.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

December 14, 2016

Vacancy number

160008ED

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

South Holland

Site

Sassenheim

Business unit

DP North West Europe

Sub business unit

DP North West Europe Benelux

Job family

Master Data Management

Hierarchy level

Entry Level

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Bepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

• HBO-opleiding, Bedrijfskunde, Informatiekunde of een economische richting;
• Enige ervaring met ERP-systemen, zoals SAP, Axapta, CRM-applicaties en Webshops;
• Kennis van data services en liefst enige ervaring met Master Data Management;
• Groot analytisch vermogen, proactief, accuraat en resultaatgericht;
• Sterke communicatieve en sociale vaardigheden en klantgerichte instelling;
• Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels (mondeling & schriftelijk);
• Affiniteit met e-commerce, sales en online marketing.
 
Ons aanbod
Dit is de ideale (start)functie voor iemand met visie op het beheren, analyseren en toepassen van data als drijvende kracht voor een innovatieve bedrijfsvoering. Naast de inhoudelijke uitdaging kun je ook rekenen op volle ondersteuning in jouw verdere ontwikkeling. Je zult merken dat je bij AkzoNobel alleen maar kunt groeien.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Samantha Veer, Talent Resourcing Partner, 088-0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 160008ED.

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-RSD


Apply