Vacancy

Sr Technicus E&I Delamine,
Fulltime

Netherlands, Groningen, Delfzijl

Business unit: Industrial Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Ervaren E&I technicus als uitvoerder van werkzaamheden in moderne procesomgeving 
 
MBO'er met instrumentatie-ervaring leidt en ondersteunt diverse onderhouds-, reparatie- en nieuwbouwklussen en werkt aan continue innovatie van onze productie-installaties
 
Delamine in Delfzijl – een joint venture van AkzoNobel met het Japanse Tosoh Corporation - is ’s werelds grootste fabriek voor de productie van ethyleenaminen, en al bijna 35 jaar technisch toonaangevend. Wij produceren grondstoffen voor onder meer wegenbouw, gezondheidszorg, verven en lakken, schonere verbranding van benzine maar ook voor gebruik in theezakjes en tissues. Wij willen zo veilig en efficiënt mogelijk werken, steeds met respect voor mens en omgeving. Zie ook www.delamine.com. Voor de afdeling Asset Management zijn wij nu op zoek naar een MBO'er met ruime ervaring in instrumentatie in de procesindustrie voor de functie van
Senior Technicus E/I
 
Je belangrijkste verantwoordelijkheid is de hoogwaardige afwikkeling van onderhouds-, reparatie-, nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten, plus het snel verhelpen van storingen aan E/I-systemen en -installaties. Natuurlijk rekening houdend met de vaak korte deadlines, beheerste kosten en - uiterst belangrijk in ons bedrijf - de veiligheid. Je bespreekt de opdrachten met de Supervisor WEI, maakt afspraken over doorlooptijd en kwaliteit en stemt eventueel af met de uitvoerders in je eigen team en de technici en operators van het bedrijfsonderdeel.

Als E/I-specialist adviseer je bij storingen en ondersteun je het verhelpen ervan, eventueel ook door zelf een 'noodreparatie' uit te voeren. Bij grotere reparaties zorg je voor een structurele aanpak en uitvoering van het project en het testen van het eindresultaat. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld E/I systemen en -onderdelen, elektro- en instrumentatietechnische installaties en elektronische apparatuur, zowel in conventionele systemen als in besturingen met PLC's en microprocessoren. Dit geldt ook voor nieuwbouw-, uitbreidings- en investeringsprojecten, waar je vanuit een supervisor-rol verantwoordelijk bent voor de tijdige oplevering conform specificaties. Bij dit alles let je scherp op naleving van de HSE-regels (ook door je team!), om alle risico's uit te sluiten.
Vanzelfsprekend kent de functie ook administratieve componenten, zoals het verantwoorden van uren en materialen, actualiseren van documentatie en de instrumentenindex en rapportage over de staat van onderhoud. Wij steken veel tijd en energie in innovatie, dus als je optimalisatie-ideeën hebt of iemand van je team komt met suggesties, dan gaan we daar zeker samen mee aan de slag.
 

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

March 22, 2017

Vacancy number

1700006L

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Groningen

Site

Delfzijl

Business unit

Industrial Chemicals

Sub business unit

Chemicals Delamine

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile


Jouw kwaliteiten
• MBO Meet- en Regeltechniek, Besturingstechniek of Algemene Onderhoudstechniek;
• Minimaal vijf jaar instrumentatie-ervaring in de procesindustrie
• Uitvoerige kennis van de diverse meet- en regelinstrumenten
• Vermogen binnen de eigen discipline zelfstandig complexe storingen op te lossen;
• Leidinggevende capaciteiten en sterk in relatiebeheer en communicatie.
 
Ons aanbod

Dit is een interessante functie voor een ervaren E/I technicus die enerzijds graag een team wil aansturen en projecten coördineren, maar die tegelijkertijd ook graag de handen uit de mouwen steekt om zélf meer complexe installaties en reparaties uit te voeren. Bij AkzoNobel hechten we veel waarde aan continue ontwikkeling, waarbij een belangrijk deel van de innovatie vanuit de werkvloer komt. Jij kunt daar - als schakel tussen de praktijk en engineering - een grote rol in spelen. De mate waarmee je je inzet, heeft vanzelfsprekend ook effect op je doorgroeimogelijkheden. Binnen de plants in Delfzijl, of daarbuiten.
 
Jouw reactie

Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Anne Marte van der Vossen, Talent Resourcing Partner, 088-0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 1700006L.

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 45.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Alabastine, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.

*LI-RSD

Apply