Vacancy

Produktion/Processingenjör till AkzoNobel i Kvarnt,
Full-time

Sweden, Örebro, Kumla

Business unit: Ethylene & Sulfur Derivatives

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp i Kumla kommun produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.
 
Om tjänsten
Vi söker nu en produktionsingenjör till vår verksamhet , som produktionsingenjör på vår site arbetar du med ständiga förbättringar inom vår verksamhet, du ger teknisk expertis inom den dagliga verksamheten samt utvärderar produktionsdataförlust och säkerställer fullständighet och kvaliteten på produktionen. Du fungerar också som en extra resurs för produktionschefen vid dennes frånvaro.
- Uppdatering av driftsinstruktioner samt ser till att de överensstämmer med verkligheten och standarder samt upprättar driftinstruktioner där behov finns.
- Utfärdar arbetstillstånd och ansvarar för att arbeten kan utföras säkert. 
- Tillhandahållar ledning för operatörerna i problemlösning med hjälp av förenklade grundorsaksanalyser.
- Säkerställa kvaliteten, samt övervaka och validera uppgifter inom   Asset ulitization management och därmed ansvara för att säkerställa fördelningen av produktionsvinster/förluster i verksamheten samt ansvar för att kategorier och faktorer är korrekta och fullständiga.
- First line support till operatörer inom teknik och teknologi samt kontaktperson inom djupare expertis där det behövs.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

September 20, 2017

Vacancy number

17000140

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Örebro

Site

Kumla

Business unit

Ethylene & Sulfur Derivatives

Job family

Engineering

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

- Högskole- eller civilingenjörsutbildning inom produktion/process/kemiteknik, har du även dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom samma område är detta meriterande.
- Ett stort intresse för processindustrin och produktionsteknik.
- Ett stort intresse för arbete kring Säkerhet och Miljö.
- Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
Vi har ett ständigt fokus på HSE-arbete och vill att du tar en aktiv del i detta arbete genom att kontinuerligt sträva efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö. Vi arbetar även med ständig kompetensutveckling och tror att du är en person som vill utveckla dig inom vår organisation. För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har ett stort intresse för kemiteknik och processindustrin. Som person är du noggrann och drivs av att lösa problem samt söka förbättring och utveckling. Vi har ett öppet klimat mot varandra och för att du ska trivas ser vi att du även är en social person.
 
Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team.
 
Vad kan AkzoNobel erbjuda dig
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta sitechef,  Adis Redzovic +46731429623
 
För mer information om rekryteringsprocessen: Vänligen kontakta Hugo Jobring Talent Resourcing Partner +46709577361

För fackliga frågor:
Ledarna: Arne Jansson, regional ombud: 08 598 99 124
Unionen: Mathias Lindkvist +4619585422

 
Mer om företaget
Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för
god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ett av de ledande företagen inom hållbarhet i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.

Apply