Vacancy

(Senior) Technician E&I,
Full-time

Netherlands, Groningen, Delfzijl

Business unit: Industrial Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

Ervaren E&I technicus als uitvoerder van werkzaamheden in moderne procesomgeving
 

MBO'er met instrumentatie-ervaring leidt en ondersteunt diverse onderhouds-, reparatie- en nieuwbouwklussen en werkt aan continue innovatie van onze productie-installaties
 

Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten.
Voor de afdeling Asset Management zijn wij nu op zoek naar een MBO'er met ruime ervaring in instrumentatie in de procesindustrie voor de functie van Senior Technicus E/I
 

Je belangrijkste verantwoordelijkheid is de hoogwaardige afwikkeling van onderhouds-, reparatie-, nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten, plus het snel verhelpen van storingen aan E/I-systemen en -installaties. Natuurlijk rekening houdend met de vaak korte deadlines, beheerste kosten en - uiterst belangrijk in ons bedrijf - de veiligheid. Je bespreekt de opdrachten met de Supervisor WEI, maakt afspraken over doorlooptijd en kwaliteit en stemt eventueel af met de uitvoerders in je eigen team en de technici en operators van het bedrijfsonderdeel.
Als E/I-specialist adviseer je bij storingen en ondersteun je het verhelpen ervan, eventueel ook door zelf een 'noodreparatie' uit te voeren. Bij grotere reparaties zorg je voor een structurele aanpak en uitvoering van het project en het testen van het eindresultaat. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld E/I systemen en -onderdelen, elektro- en instrumentatie technische installaties en elektronische apparatuur, zowel in conventionele systemen als in besturingen met PLC's en microprocessoren. Dit geldt ook voor het uitvoeringsgedeelte in nieuwbouw-, uitbreidings- en investeringsprojecten, waar je vanuit een senior-rol verantwoordelijk bent voor de tijdige oplevering conform specificaties. Bij dit alles let je scherp op naleving van de HSE-regels (ook binnen het team), om alle risico's uit te sluiten.
Vanzelfsprekend kent de functie ook administratieve componenten, zoals het verantwoorden van uren en materialen, actualiseren van documentatie en de instrumentenindex en rapportage over de staat van onderhoud. Wij steken veel tijd en energie in innovatie, dus als je optimalisatie-ideeën hebt of iemand van je team komt met suggesties, dan gaan we daar zeker samen mee aan de slag. Je bent dan ook een key player in het continue verbeter proces. Het bij houden van technische ontwikkelingen op het gebied van elektro en instrumentatie en dit kunnen vertalen naar optimalisatie voorstellen is hier een integraal onderdeel van.
 

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

March 31, 2017

Vacancy number

17000195

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Groningen

Site

Delfzijl

Business unit

Industrial Chemicals

Sub business unit

Industrial Chemicals ISC

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten

• MBO Meet- en Regeltechniek, Besturingstechniek of Algemene Onderhoudstechniek;

• Minimaal vijf jaar instrumentatie-ervaring in de procesindustrie

• Uitvoerige kennis van de diverse meet- en regelinstrumenten

• Vermogen binnen de eigen discipline zelfstandig complexe storingen op te lossen;

• Leidinggevende capaciteiten en sterk in relatiebeheer en communicatie.
 
Ons aanbod
Dit is een interessante functie voor een ervaren E/I technicus die enerzijds graag uitvoering wil coördineren, maar die tegelijkertijd ook graag de handen uit de mouwen steekt om zélf meer complexe installaties en reparaties uit te voeren. Bij AkzoNobel hechten we veel waarde aan continue ontwikkeling, waarbij een belangrijk deel van de innovatie vanuit de werkvloer komt. Jij kunt daar - als schakel tussen de praktijk en engineering - een grote rol in spelen. De mate waarmee je je inzet, heeft vanzelfsprekend ook effect op je doorgroeimogelijkheden. Binnen de plants in Delfzijl, of daarbuiten.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Anne Marte van der Vossen, Talent Resourcing Partner, 088-0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 17000195.

Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-RSD


Apply