Vacancy

Skiftoperatör till Väteperoxidfabriken i Bohus,
Full-time

Sweden, Västra Götaland, Bohus

Business unit: Pulp & Perform. Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals är en ledande aktör inom teknologi för massablekning, papperskemikalier, kiselsyrasoler och expanderbara mikrosfärer. Vi erbjuder innovativa och hållbara produkter och teknologier som används av kunder för en mängd industriella ändamål. Våra 2 400 medarbetare finns i 32 länder. Pulp and Performance Chemicals är en affärsenhet inom AkzoNobel, som är världens största färgföretag samt en ledande producent av specialkemikalier.
 
Vår anläggning i Bohus är en strategisk produktionssite för affärsenhet Pulp and Performance Chemicals. Den består av fyra produktionsanläggningar, fem laboratorier och flera kontorsbyggnader som ger arbete åt ca 500 personer, varav omkring 150 personer arbetar inom produktion. Här framställer vi väteperoxid, separationsprodukter (Kromasil), kiselsyrasoler samt alkalipellets. Förutom produktion ansvarar vi också för mediaförsörjning och vattenrening på anläggningen. Nu söker en ny medarbetare för att kunna växa och driva produktionsanläggningarna på ett sätt som bidrar till större volymer, högre kvalitet och nöjda kunder.
 
Om tjänsten
Nu söker vi en skiftoperatör för arbete i vår fabrik för framställning av Väteperoxid.
 
I vår organisation ansvarar en gemensam skiftledare för personalen i alla fyra fabrikerna, totalt 10 personer per skift, där man i tillägg till sin specifika placering i en fabrik också kommer att ta ansvar för gemensamma system och arbetsuppgifter på anläggningen under ledning av skiftledaren.
 
Arbetstiden är heltid och arbetsformen kommer att vara kontinuerlig skiftgång (6-skift) med tolvtimmarsskift. Ett skiftlag består av 3 processoperatörer, vilka regelbundet växlar arbetsuppgifter under skiftet/perioden.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som processoperatör i våra anläggningar har du ett nära samarbete inom skiftlaget och tillsammans skall skiftlaget köra produktionsanläggningen i enlighet med upparbetade rutiner och med styrning via styrsystem i DeltaV. Vi arbetar både med kontinuerlig och batchvis produktion och arbetsuppgifterna är en blandning av manuella arbetsuppgifter och rondering i fält, styrning och övervakning via panelarbete, uppföljning och rapportering av produktionen, provtagning och analyser av produkter och kringsystem.
 
Vi har under senaste åren börjat arbeta enligt ett LEAN-koncept som inom AkzoNobel kallas ALPS och detta är ett långsiktigt arbete där vi med hjälp av utbildning och träning ger alla medarbetare förutsättningar att arbeta med kontinuerliga förbättringar och problemlösning inom eget arbetsområde.
 
Samtliga operatörer på skift ingår i Nödlägesberedskapen för anläggningen och tränas och utbildas löpande för detta i form av HLR, brandskydd, hantering av utsläpp, räddningsinsatser etc.
 
Vi har ett ständigt fokus på hälsa, säkerhet och miljö och kräver att du tar en aktiv del i detta arbete genom att kontinuerligt sträva efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö. Vi arbetar även med ständig kompetensutveckling och tror att du är en person som vill utveckla dig inom vår organisation genom att ta på dig större ansvar och nya arbetsuppgifter.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 04, 2017

Vacancy number

170001IG

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västra Götaland

Site

Bohus

Business unit

Pulp & Perform. Chemicals

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Entry Level

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

Vi söker dig som minst har en godkänd gymnasieutbildning, föredragsvis har du en teknisk gymnasieutbildning med inriktning processteknik. Vi tittar också på om du har vidareutbildning inom process/drift verksamhet, ett exempel på detta kan vara att du läst till drift/processtekniker efter dina gymnasiala studier eller är utbildad högskoleingenjör med inriktning kemi/process alternativt har arbetserfarenhet från tidigare arbete som processoperatör. Befattningen kräver mycket hög ansvarskänsla, god samarbetsförmåga samt en hög kvalitetsmedvetenhet samt förmåga att skapa förtroende bland dina kollegor och uppdragsgivare.
- Teknisk utbildning inom process/drift teknik
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
- Goda datorkunskaper -  Erfarenhet av DeltaV och IFix är meriterande
- Erfarenhet av arbete med LEAN är meriterande
- B-körkort
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper;
Du är en stabil och trygg person som aktivt strävar efter att förbättra arbetsprocesser och stärka skiftlagets kompetens samt bidra till ett öppet och positivt arbetsklimat. Du gillar att finna lösningar på problem och dela med dig av din kunskap till andra.
 
Ytterligare information
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta TalentresourcingSE@akzonobel.com Detta är en llöpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Fabrikschef Peter Hansson 0709-577126
Har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta Hugo Jobring, Talent Resourcing Partner, 0709577361
 
Facklig kontaktperson IF Metall, Dennis Ljunggren 031-58 72 58
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Apply