Vacancy

Inspecteur IVG- SKK2,
Fulltime

Netherlands, Overijssel, Hengelo

Business unit: Industrial Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Werken aan de verdere ontwikkeling van User Inspectorate bij complexe chemische processen.
 

MBO-technicus met afgeronde certificering SKK2 of MLT en ruime inspectie-ervaring werkt als rechterhand van de IVG Manager aan een boeiende mix van hands-on inspectie-activiteiten en continue optimalisatie van de discipline in een internationale omgeving.

 
De business area Specialty Chemicals van AkzoNobel omvat een spectrum van chemische expertise, onmisbaar voor vele industrieën en klanten in de top van de markt. Onze rigoureuze toewijding aan kwaliteit en onze innovatieve en duurzame technologie hebben ons een leidende positie bezorgd in vele markten over de hele wereld. De chemicaliën en processtoffen die wij produceren, verbeteren de eigenschappen van onder meer voedingsmiddelen, verven, wasmiddelen, farmaceutica, cosmetica, papier en elektronica.
 
Op de locatie Hengelo heeft AkzoNobel een van de grootste en meest geavanceerde zoutproductiefabrieken ter wereld in bedrijf, inclusief een moderne warmtekrachtcentrale voor opwekking van stoom en elektriciteit en een zoutverwerkingsfabriek. Voor de afdeling Inspection & Materials Technology zijn wij nu op zoek naar een Inspecteur IVG SKK2 (of MLT en 3 of meer jaar ervaring met inspectie van procesinstallaties).
 

Hierin word je verantwoordelijk voor het onder supervisie van een senior inspecteur opzetten, ontwikkelen en duurzaam implementeren van inspectiestrategieën voor alle statische installaties op onze productielocaties in Hengelo. Als het 'inspectiegeweten' op de site bewaak je dat iedereen zich aan de interne en wettelijke regelgeving houdt. Moeten er bij meer complexe zaken knopen doorgehakt worden, doe je dit eventueel in overleg met de Senior Inspecteur. Daarnaast voer je ook zelf inspecties uit bij complexe chemische processen, om sub-standaard producten en incidenten te voorkomen. Waar je tekortkomingen of risico's signaleert, begeleid en volg je de verantwoordelijken bij het oplossen daarvan, met overtuigingskracht en tact. Interessant facet van je functie is jouw bijdrage aan BU-brede programma's ter verbetering van de inspectieprocessen, zoals RBI, ontwikkeling van nieuwe methoden en samenwerking van uiteenlopende disciplines. We streven naar standaardisatie op basis van best practices en KPI’s in onze eigen en andere fabrieken. Jij draagt bij aan kennisuitwisseling tussen fabrieken onderling en met de afdeling Materials Technology en aan een goed draaiend 'User Inspectorate' (IVG).

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

May 26, 2017

Vacancy number

170001JW

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Overijssel

Site

Hengelo

Business unit

Industrial Chemicals

Job family

Facilities

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
• Technische MBO-opleiding aangevuld met SKK2, European Welding Technician of MLT;
• Kennis van inspectiestrategie, -methodieken en -regelgeving alsmede Materials Technology;
• Minimaal drie jaar ervaring met inspectie van procesinstallaties;
• Uitstekende sociale vaardigheden, daadkrachtig en overtuigend;
• Voldoende autoriteit binnen het vakgebied om in de eigen discipline te functioneren op plant niveau;
• Uitstekende beheersing van het Nederlands en goede kennis van het Engels.

 
Wat wij bieden
In deze functie heb je de ruimte om je eigen vakgebied verder te helpen in een ontwikkelingsgerichte organisatie die bewust kiest voor een gebruikersgedragen inspectiebeleid. Wij willen voorloper en trendsetter zijn op dit gebied, en jij kunt daardoor sparren met collega's op hoog niveau. Je komt te werken bij een wereldwijd actief bedrijf dat talent herkent en stimuleert om zichzelf te blijven ontplooien.
 
Deze vacature is ook beschikbaar op onze locaties in Delfzijl en Rotterdam.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Rob Salden, Talent Resourcing Partner, 088-0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 170001JW. Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-RSD

Apply