Vacancy

Teknologichef till AkzoNobel,
Full-time

Sweden, Örebro, Kumla

Business unit: Ethylene & Sulfur Derivatives

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp i Kumla kommun produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.
 
Om tjänsten
Vi söker nu en Teknologi/PQC-chef (process, quality, control). Som Teknologi/PQC-chef kommer du vara personalansvarig för vårt lab, automation/IT samt för processingenjörerna på anläggning. Du är personalansvarig för tre personer och rapporterar till sitechefen.   
- Ansvarig för teknikutveckling och forskning&utveckling.
- Ansvarig för den tekniska säkerheten och energieffektiviteten i anläggningarna.
- Ansvarar för funktionen hos den utrustning som reglerar att miljötillståndets utsläppsgränser innehålls.
- Ansvarig för kvalitetsfrågor och kvalitetsarbetet på laboratorierna samt att leda och utveckla laboratoriets arbete.
- Ansvarig för uppföljning av råvarukvaliteten och granskar nya råvaror/ kvalitetsförändringar av råvaror.
- Ansvarig för dokumentation och kvalitetsuppföljning av produkter.
- Är föreståndare för brandfarliga varor/ gasolföreståndare.
- Är site Kvarntorps ”hazard study leader”.
Som Teknologi/PQC-chef har du stor påverkan arbetsmiljöarbetet och deltar i genomförandet av de åtgärder och aktiviteter som behövs för att åstadkomma en god arbetsmiljö. Du kommer att följa givna föreskrifter samt använda de skyddsanordningar och iaktta den försiktighet i övrigt som behövs för att förebygga ohälsa och olycksfall samt främja god arbetsmiljö.  

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 31, 2017

Vacancy number

170002BQ

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Örebro

Site

Kumla

Business unit

Ethylene & Sulfur Derivatives

Job family

Engineering

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

 
- Högskole- eller civilingenjörsutbildning inom kemiteknik/processteknik och dokumenterad erfarenhet av att arbeta inom liknande område.
- Ett stort intresse för processindustrin och produktionsteknik.
- Goda kunskaper och ett stort intresse för arbete kring Ledarskap, Hälsa, Säkerhet och Miljö.
- Ytterligare erfarenhet från att tidigare arbetat i ledande roll samt och/eller har vidare ledarskapsutbildningar samt kunskaper inom Lean är meriterande
- Flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du är initiativkraftig och drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling, Du har en god analytisk förmåga och ett proaktivt arbetssätt. Självklart har ett stort intresse för processteknik samt ledarskap. Som person är du noggrann och drivs av att lösa problem samt söker förbättringar. Vidare önskar vi att du är noggrann, flexibel och målfokuserad samt tvekar inte att ta de kontakter som krävs för att driva uppdrag och projekt framåt. Vi arbetar med högt säkerhetstänk är du en förebild inom detta och inspirerar kollegor.  Då du kommer att arbeta både självständigt och i team så är samarbetsförmågan viktig och att du tar initiativ till ”Best practice
 
Vi har ett ständigt fokus på HSE (health, security, environment)-arbete och vill att du tar en aktiv del i detta arbete genom att kontinuerligt sträva efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö.
 
Vad kan AkzoNobel erbjuda dig
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Klicka här för att få veta mer om vår verksamhet.
 
Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Denna rekrytering är löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta sitechef,  Adis Redzovic, Sitechef +46731429623
                                                                                                                  
För mer information om rekryteringsprocessen: Vänligen kontakta Hugo Jobring Talent Resourcing Partner +46709577361
 
För fackliga frågor:
Ledarna: Arne Jansson, regional ombud: 08 598 99 124
Unionen: Mathias Lindkvist +4619585422         

 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
 
Mer om företaget
Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för
god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
*LI-SWE
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och
Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Apply