Vacancy

Underhållsingenjörer till AkzoNobel Stockvik,
Full-time

Sweden, Västernorrland, Sundsvall

Business unit: Pulp & Perform. Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

AkzoNobel är ett världsledande färgföretag och en ledande producent av specialkemikalier, bygg lim och limsystem. Vi som ett ledande globalt företag kan erbjuda dig en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas både personligt och yrkesmässigt.
Vi är 45 000 medarbetare och verksamma i cirka 80 länder och huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna. AkzoNobel Pulp & Performance Chemicals, ett av våra tre affärsområden, som har ett site i Stockvik.
 
Avdelningen Site Service i Stockvik är en viktig stödfunktion för våra produktionsenheter i Stockvik och ska ge service, teknik expertis och skapa synergier för produktionen utifrån ett långsiktigt perspektiv. Site Service består av Underhåll, Infrastruktur, Teknisk Support och Administration. Till Underhåll söker vi nu två stycken underhållsingenjörer. Tjänsterna är på heltid och rapporterar direkt till Underhållschef.
 

Om tjänsten


Som underhållsingenjör arbetar du efter Serviceorganisationens vision att AkzoNobels producerande enheter ska ha en störningsfri process. Site Service arbetar integrerat med produktionen i huvudsak med förebyggande och förbättrande åtgärder. Som underhållsingenjör är du i första hand ansvarig för att driva underhållseffektivitet/ tillförlitlighet.
 

Arbetsuppgifter/ansvarsområden


- Ansvar för klassificering av kritisk utrustning utifrån kriterier: regler, lagar, AN standarder, OEE förluster, kvalitetspåverkan och reparationskostnad.
- Se till att underhållsstrategi finns för all kritiska utrustning och är dokumenterade och översatta till FU-planer i SAP
- Uppdatera och effektivisera FU-planer för enheternas tillgänglighet och kostnadseffektivitet
- Ansvar för att lagstadiga besiktningarna & FLT utförs enligt tidsintervall
- Säkerställa att total underhållskostnad och OEE förluster reduceras samt att HSE-förbättringar identifieras genom strukturerade RCPS-möten och projekt
- Upprätthålla den kort och långsiktiga tillgångsplanen av enheten och härrör från denna kostnad information för underhållsbudgeten.
- Ansvarar för att leverera förbättringsförslag för att förbättra underhållets prestanda eller kostnader.
- Ger livscykelkostnaden beräkning för förbättringsförslag och projekt.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 22, 2017

Vacancy number

170002FX

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västernorrland

Site

Sundsvall

Business unit

Pulp & Perform. Chemicals

Job family

Production

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

- Civilingenjör eller motsvarande inom relevant område, ex maskinteknik, Automation eller motsvarande.

- Goda kunskaper i underhållssystem SAP och specialistutbildning inom underhåll är meriterande.
- Goda kunskaper i svenska och engelska.
- Goda PC kunskaper.
- God material- och komponentkännedom.
- Utbildning och erfarenhet inom LEAN/Six sigma meriterande
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person du har lätt för att samarbeta med andra, är serviceinriktad, flexibel, fokuserad och har sinne för att strukturera problem, prioritera samt genomföra lösningar. Du är positiv, engagerad, ansvarstagande och resultatorienterad samt har förmågan att omsätta teori i praktik. För att lyckas i din roll krävs att du har helhetssyn, förmåga att effektivt kunna hantera förändrade förutsättningar och nya utmaningar samt att du visar mod, är engagerad, tar ansvar och är ett föredöme för dina arbetskamrater.
 

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?


Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 

Ytterligare information


Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
Sista ansökningsdag är 31 juli men urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

 
För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta Maintenance Manager Ghousuddin Mohammed, tel 060-13 42 82 eller Maria Näsén, Talent Recourcing Partner, tel  070-556 25 24.

För fackliga frågor, vänligen kontakta
Sveriges ingenjörer: Carl Nordlander: +46 60 13 42 25  
Unionen: Tina Östlund Hall +46 60 13 44 66
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
“Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda”
 
Välkommen med din ansökan!
 

Mer om företaget


Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
 
*LI-SWE

Apply