Vacancy

Fältsäljare till AkzoNobel Decorative Coatings,
Full-time

Sweden

Business unit: DP North West Europe

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

Trivs du i en fältsäljande roll och har god branscherfarenhet från bygghandeln? Vill du ha en självgående tjänst med eget ansvar för att nå mål och budget? Är du en naturlig talang inom sälj och kan lätt skapa förtroendeingivande relationer? Då kan du vara nästa kollega!
 
Vi söker nu en säljare till vår Västra region som ska ansvara för att vårda våra kundrelationer och stärka vår ställning på marknaden. Regionen sträcker sig från Strömstad i norr till Halmstad i söder och vi ser gärna att du bor i Göteborgsregionen med omnejd.
 
Inom Retail är vi idag 7 st säljare i Sverige som ansvarar för att bearbeta återförsäljare av våra produkter inom byggbranschen. Våra kunder.är exempelvis Bolist, Hornbach och Beijer Bygg.


Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Du ansvarar för att bearbeta såväl befintliga som nya kunder inom ditt distrikt. Stort fokus ligger på att bibehålla långsiktiga relationer med kunderna genom att bland annat genomföra regelbundna kundaktiviter och kampanjer. Du ser också till att produkterna exponeras på bästa sätt och bygger om i butiken när behov finns. En annan viktig del i din roll är att säkerställa produktkunskap hos återförsäljarna genom utbildningsaktiviteter. Till din hjälp har du ett säljstödsystem som du regelbundet uppdaterar.
 
Du rapporterar direkt till försäljningschef för Retail och bidrar till kunskap, erfarenhetsutbyte och laganda inom vårt säljteam.
 

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

July 02, 2017

Vacancy number

170002L0

Continent

Europe

Country

Sweden

Business unit

DP North West Europe

Job family

Sales_Acc_Rep

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

Du har tidigare arbetat inom sälj, med fördel på fältet och inom återförsäljarledet. Har du kunskaper och erfarenheter om våra produkter eller erfarenhet inom bygghandeln är detta meriterande.
 
Som person är du målinriktad, relationsskapande och sätter alltid kundens behov i centrum. Sinne för affärer och en prestigelös inställning är viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Du är strukturerad och noggrann i ditt arbete och har förmåga att arbeta i ett högt arbetstempo.
 
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska. Vana att arbeta i Officepaketet och/eller säljstödssystem ser vi som en förutsättning.
 
Vad kan Akzo Nobel erbjuda dig?
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm.
Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start omgående och placeringsort är flexibel beroende på din bostadsort.
 
Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mikael Lundström, Sales Manager Retail på tel 0702-835464.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Patrik Hassel, Talent Resourcing Partner på tel.nr. 0702-350344.
 
För fackliga frågor kontakta:
Unionen: Jörgen Dahlgren: +46 708 35 52 49
Sveriges Ingenjörer och Akademikerna: Per-Ola Löfgren +46 708 84 53 48
Ledarna: Boris Parezanovic +46 708 35 52 55

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig
Som vår nya kollega kommer du att arbeta med ett starkt och välkänt sortiment av färger och tillbehör. Du erbjuds ett varierat och mycket självständigt arbete i ett företag med tillväxt. Du blir en del av ett dynamiskt team med stor stolthet om våra produkter och yrkeskunskaper. Vi har en informell miljö med en stark sammanhållning och engagemang där alla drar åt samma håll och hjälper varandra till framgång.
 
Mer om oss
AkzoNobel Decorative Coatings, världens största färgproducent med varumärkena Nordsjö, Sadolin, Cuprinol, Pinotex och Hammerite, utvecklar, tillverkar, distribuerar och säljer färg, lack och spackelprodukter till yrkesmålare och konsumenter i hela Norden.
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 

 
*LI-SWE

Apply