Vacancy

Accountmanager Industry / Yacht paints,
Fulltime

Netherlands, North Holland, Amsterdam

Business unit: DP North West Europe

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

 
Topkwaliteit lakken verkopen aan industriële ondernemingen en jachtenbouwers in Noord-West Nederland.
 

MBO(+) commercieel expert in (industriële toepassing van) coatings kan bij ons bouwen aan nieuwe en bestaande zakelijke relaties op basis van productkennis en advies. Jij weet uit ervaring hoe boeiend dat is.
 


AkzoNobel Decorative Paints brengt kleur in je leven, met een breed gamma producten voor decoratie en bescherming, binnen en buiten. Ons assortiment omvat verven, lakken en beitsen, maar ook producten voor de voorbehandeling (pre-deco) van hout en metaal. Als experts in kleur streven we er naar al onze klanten – van professionele schilders tot enthousiaste doe-het-zelvers – te voorzien van de allerbeste producten en het advies voor een perfecte afwerking van hun project. De afdeling Sales Industrie- en Jachtlakken verkoopt coatings ter bescherming en verfraaiing van diverse ondergronden in de metaal- en houtindustrie. Voor  deze afdeling zijn wij nu op zoek naar een commercieel sterke adviseur (MBO+niveau) met verstand van lakken, die onze klanten in Noord-West Nederland gaat adviseren als
 

Accountmanager Industrie- en Jachtlakken
 

Dit is een veelzijdige sales-functie waarbij je naast het onderhouden van bestaande relaties op zoek zult gaan naar nieuwe klanten in je regio. Je stelt een marktbewerkingsplan op, initieert nieuwe relaties en bouwt bestaande deals uit, met een doelstelling van circa 1,1 miljoen omzet en 500 à 600 klantbezoeken per jaar. Je zult dan ook je business trips goed moeten plannen om je dagen efficiënt te vullen. Dat betekent óók slim gebruik maken van telefoon, mail en tele-conferencing. En van het CRM-systeem, dat je helpt je acties effectief in te zetten op de juiste klanten(groepen).
Het is in deze functie belangrijk dat je verkoopt vanuit expertise en advies. Dit betekent dat je demonstraties zult geven van de juiste toepassing van de lakken (vaak spuitwerk). Waarbij je zo nodig - en zeker in geval van conflicten over de kwaliteit - ook onze eigen technisch experts betrekt. Vanzelfsprekend zit er ook een administratieve kant aan je werk, met contracten en prijsafspraken vastleggen, betalingsafspraken bewaken en intern rapporteren.

 

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 24, 2017

Vacancy number

170002OZ

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

North Holland

Site

Amsterdam

Business unit

DP North West Europe

Job family

Sales_Acc_Rep

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

-- MBO+ werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar ervaring in een relevant marktsegment;

- Expertise in applicatietechnieken en verfsystemen in de (jacht)industrie;

- Sterke salesvaardigheden, prospecting en relatiemanagement;

- Vermogen klantbehoeften te identificeren en klanttevredenheid te optimaliseren;

- Relatiebouwer op diverse niveaus bij de klant, van directie tot (verf)technici;

- Sterke onderhandelaar, in staat een deal te sluiten en vast te leggen;

- Goede presentator die de producten overtuigend kan demonstreren;

- Communicatief sterke, sociale, humorvolle en simpelweg aardige doorzetter;


 
Ons aanbod
Dit is een boeiende baan voor een ervaren industrieel schilder of spuiter met de nodige verkoopervaring in de buitendienst (of voor een rasverkoper met kennis van industriële verftoepassing) die graag in de B2B verfverkoop wil werken. Wij gaan je stevig begeleiden en ondersteunen, maar bieden je ook de ruimte om zelfstandig je functie in te vullen en je verder te ontwikkelen. AkzoNobel is een innovatief bedrijf, waar je het met hard werken en positief, toekomstgericht denken heel ver kunt schoppen.
 
Jouw reactie
Neem voor meer informatie contact op met Roy Tholen, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 # 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 170002OZ.
Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-JSApply