Vacancy

Operations Manager Drilling & Workovers,
Full-time

Netherlands, Overijssel, Hengelo

Business unit: Industrial Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

Op de AkzoNobel locatie in Hengelo staat een van de grootste en meest geavanceerde zoutproductiefabrieken ter wereld, inclusief een moderne warmtekrachtcentrale voor opwekking van stoom en elektriciteit en een zoutverwerkingsfabriek. Op deze vestiging wordt pekel gewonnen uit steenzout. Uit de pekel wordt vervolgens zout gewonnen ten behoeve van de chemische industrie, gladheidbestrijding en vele soorten consumptiezout. Het boorterrein is verantwoordelijk voor het winnen en leveren van voldoende pekel aan de zoutproductiefaciliteit. De pekel wordt gewonnen uit een zeventigtal ondergrondse cavernes en een verbindend leidingennet. Het boorterrein in Hengelo, evenals dat in Delfzijl en Mariager (Denemarken) wordt ondersteund door de afdeling Mining, Development & Compliance (MD&C).
Binnen het boorterrein in Hengelo is een vacature ontstaan voor een 
 

Operations Manager Drilling & Workovers (M/V)
 


De organisatie van het Boorterrein is in een veranderingsproces. De kernactiviteiten van het boorterrein richten zich op de uitvoering van nieuwbouwboringen en work overs. Daarnaast zijn er activiteiten op het gebied van relatiebeheer, magazijn en onderhoud aan eigen materieel (o.a. rigs) die onder de verantwoordelijkheid van het Boorterrein vallen.
Als Operations manager drilling & workovers ben je verantwoordelijk voor de veilige uitvoering van alle boringen en caverne-gerelateerde activiteiten (projecten en onderhoud) in zowel Hengelo, Delfzijl als Mariager, de juiste inzet en toepassing van materialen en de veiligheid van de medewerkers.
Je rapporteert aan de Director Mining en werkt nauw samen met het MD&C. Je geeft direct (ca. 15) en indirect (ca. 15 – 20) leiding aan een groep mensen van ca. 30 – 35 FTE’s.
 

Functietypering
• Organiseren en uitvoeren van het boor- en workoverplan zoals dit is opgesteld door het Mining department , met inachtneming van de geldende wet- en regelgeving en AkzoNobel (HSE) standaarden. Is hierbij verantwoordelijk voor de meest optimale inzet van de personele bezetting.
• Organiseert de uitvoering van het onderhoud van al het materieel en andere assets van het Boorterrein, met inachtneming van eventuele wettelijke eisen.
• Draagt zorg voor relevante rapportages (financieel, KPI-rapportages) in lijn met de AkzoNobel richtlijnen, wetgeving, zoals de Mijnbouwwet, en veiligheidsregels teneinde tijdig noodzakelijke informatie te kunnen verstrekken aan zowel het management als ook aan de betrokken autoriteiten.
• Voert  functioneringsgesprekken (P&DD) uit, coacht en ontwikkelt zijn medewerkers zodat deze kunnen bijdragen aan het behalen van afgesproken business unit (BU) doelstellingen, en produktiviteits-, efficientie- en kwaliteitsverbeteringen.
• Informeert, traint and instrueert directe medewerkers en overige medewerkers binnen het Boorterrein over de geldende wet- en regelgeving en veiligheidsvoorschriften teneinde een veilige werkomgeving te kunnen waarborgen.
• Draagt bij aan de ontwikkeling van het boor jaarplan en draagt zorg voor de uitvoering hiervan door het boor- en workoverteam.
• Werkt actief mee aan werken conform  standaard werkprocessen (ALPS) en ziet ‘continu verbeteren’ als een normale activiteit.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

July 24, 2017

Vacancy number

170002PY

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Overijssel

Site

Hengelo

Business unit

Industrial Chemicals

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Management

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

Kennis en competenties
 
• Stevige people management vaardigheden, in staat tot werken en communiceren met alle niveau’s in de organisatie.
• Academisch niveau (Msc, BSc) in een relevante, technische richting, zoals bv. mijnbouw- of werktuigbouwkunde
• Sterke focus op HSE
• Minimaal 10 jaar ervaring in het leiden van boringen en workovers
• Ervaring met project management, opstellen van en werken met begrotingen, investeringen, kostenrapportages en planning.
• Je wilt de bestaande situatie altijd verbeteren en je hebt een sterke drive om resultaten te behalen en om acties af te ronden.
• Ervaring met programma’s van ‘asset integrity’.
• Uitstekende communicatieve vaardigheden en kennis van Nederlands en Engels en goede mondelinge vaardigheid in Duits
• Je bent innovatief, komt met nieuwe ideeën zodat de werkomgeving iedere dag veiliger en efficiënter wordt. Je beschikt over een groot veiligheids- en milieubewustzijn, en je draagt dit ook actief uit.


AkzoNobel Hengelo biedt werk met een grote uitdaging in een zeer dynamische omgeving. Je krijgt volop ruimte voor initiatieven en ruimte om te leren en te proberen. Je komt te werken in een  organisatie met een informele, no nonsense en veiligheid gedreven cultuur.
Daarbij ontvang je een bij de zwaarte van de functie passend salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 


Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met de afdeling Talent Resourcing, tel. (088) 010 6789 (optie 2). Wij ontvangen graag uw sollicitatie graag via de on-line link.
 

Een employment Screening zal onderdeel uitmaken van het selectieproces.
 

*LI-JS

Apply