Vacancy

Sales Representative Commercial Vehicles,
Fulltime

Netherlands, South Holland, Sassenheim

Business unit: Vehicle Refinishes

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Ervaren verkoper op HBO-niveau. Opleiding: MTS/HTS en een aanvullende marketing opleiding) die werkt aan het succes van onze A-merk auto- en vliegtuiglakken.
 

Met een target-omzet van 2,5 miljoen profileer jij je in Zuid/Zuidoost Nederland als gemotiveerd verkoper en relatiebeheerder bij veeleisende gebruikers & Prospects van AkzoNobel Automotive & Aerospace Coatings.
 

AkzoNobel is 's werelds grootste verf-en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrieën en afnemers wereldwijd van innovatieve producten en duurzame oplossingen. De sub-Business Unit Automotive & Aerospace Coatings (A&AC) is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige coatings met impactvolle kleuren, waarbij onze specialisten uitstekende technische en logistieke ondersteuning en training leveren.

Wij begrijpen de lokale markten en kunnen daardoor optimale service leveren aan onze klanten, waaronder schadeherstelbedrijven, carrosseriebouwers, vliegtuigbouwers, industriële bedrijven, fleetowners, toeleveranciers van de automobielindustrie, en bus- en truckproducenten. Ook is AkzoNobel full technology partner voor het Vodafone McLaren Mercedes Formula One team.

 
Voor A&AC zoeken wij nu een enthousiaste, ervaren, proactieve en klantgerichte

Sales Representative Commercial Vehicles.
 

In de regio Oost Nederland ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van AkzoNobel verfsystemen met een totaal target van 2 à 2,5 miljoen euro. Dit betekent dat je veel klant & prospect bezoeken zult afleggen in overleg met collega’s zoals: de technisch manager, de product manager, de regional en de national sales manager.
 

Zoals je begrijpt staat het bouwen aan langetermijnrelaties voorop. Klanttevredenheid hangt af van de kwaliteit van het eindresultaat: een strak gelakt product. Daarom steken wij veel tijd en energie in de technische ondersteuning van de klanten en aan opleiding en training van degenen die onze producten in de praktijk gebruiken. Je werft deelnemers voor cursussen en adviseert het management over uitkomsten.
 

Ook heb je een rol in het bewaken van de kwaliteit van andere dan puur commerciële relaties met de klant zoals: after sale service, technical support, trouble shooting en klachtafhandeling. Je denkt proactief mee over de verdere ontwikkeling en verbetering van ons salesproces en verzorgt heldere rapportages - inclusief aanbevelingen - voor je eigen managers en voor andere afdelingen, zoals finance, credit management en techniek.
 

Belangrijk onderdeel van je functie is ook je bijdrage aan toekomstig technisch/commercieel beleid. Jouw visie op de markt, mogelijke trends en behoeften van klanten is zeer belangrijk voor de kwaliteit van onze dienstverlening en commercieel succes op langere termijn.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 06, 2017

Vacancy number

170002XU

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

South Holland

Site

Sassenheim

Business unit

Vehicle Refinishes

Job family

Sales_Acc_Rep

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten:
• MTS/HTS opleiding aangevuld met Nima A Sales of gelijkwaardig;
• HBO-functioneringsniveau met minimaal drie jaar ervaring in B-t-B sales;
• aantoonbare verkoopkwaliteiten en sales-procesvaardigheden;
• geen 9 tot 5-mentaliteit, scherp analytisch vermogen en zakelijk inzicht;
• ervaring met MS Office;
• Personenauto rijbewijs en liefst woonachtig in Oost-Nederland.

 
Interesse?
Neem dan voor meer informatie contact op met Roy Tholen, Recruiter, (088) 0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag op korte termijn via onze site, onder nummer 170002XU.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-JS

Apply