Vacancy

Store Accountmanager Utrecht,
Fulltime

Netherlands, Utrecht, Utrecht

Business unit: DP North West Europe

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

 
 

Boeiende salesfunctie voor de serieuze ‘hunter’ die een visie heeft op het werven van nieuwe klanten en deze klantengroep vervolgens op de juiste wijze weet te managen.
 

Ben jij het commerciële talent dat het sales-team in regio Utrecht van een landelijke Verfgrossier stimuleert met het realiseren van ambitieuze sales targets?
 

Sikkens Verkoop - onderdeel van AkzoNobel Decorative Paints, wereldmarktleider in verven en lakken - richt zich op de verkoop en distributie van verf, non-paint producten, advies en diensten aan professionele afnemers. Sikkens is sinds jaar en dag een toonaangevend merk in de markt. In Nederland bedient Sikkens lokale en regionale klanten via meer dan 50 Service Centers, intern ook wel 'Stores' genoemd. De organisatie heeft voor de komende jaren ambitieuze groeidoelstellingen. Om hieraan te voldoen, willen wij ons Service Center in regio Utrecht versterken met een
commercieel talent voor de functie van:
 

Store Accountmanager Sikkens Verkoop – regio Utrecht 

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een verkoopplan gericht op het behalen van ambitieuze doelstellingen op het gebied van omzet, rendement en marktaandeel van de Sikkens store, waar de professionele schilder zijn verf koopt. Je coacht en ontwikkelt een hecht team van Store Employees met de focus op klanttevredenheid en commercieel succes. Natuurlijk met respect voor de richtlijnen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu. Verder werk en denk je actief mee als het gaat om de juiste shop-presentatie van het assortimentsaanbod en de uitrol en afstemming van meerdere promotionele activiteiten gedurende het jaar.
 

Om je persoonlijke sales targets te kunnen realiseren, heb je een belangrijke rol in het initiëren, opbouwen, uitbouwen en onderhouden van relaties met klanten van de Store, waarbij je veel energie steekt in klantbezoeken (omstreeks 75% van de tijd). De resterende 25% van je tijd werk je mee aan de dagelijkse verkoopactiviteiten op de winkelvloer om het goede voorbeeld te geven als het gaat om klantenservice en afwikkeling van leveringen en klantinformatie (denk hierbij aan verkoopgerichte advisering en het onderhouden van het CRM-systeem).
 

Sikkens hecht veel waarde aan de inzet van Performance Management om effecten van gedrag meetbaar te maken en activiteiten toe te spitsen op de targets, op basis van de belangrijkste KPI's. Zo word je uitgedaagd na te denken over de juiste balans in strategische afwegingen en de energie die je in klanten steekt in relatie tot het behaalde rendement. In de functie van Store Accountmanager werk je proactief samen met de regionale Sikkens Verkoop Account Manager, de Cluster Manager Operations en de Regional Sales Manager, aan wie je ook rapporteert.
 
Ons aanbod
Ben jij enthousiast en representatief, en heb je de juiste achtergrond? Dan bieden wij je een boeiende, afwisselende salesfunctie in een internationale organisatie met uitstekende mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van je carrière en persoonlijke groei. Verder kun je rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een auto, I-Phone, I-Pad, laptop en een resultaatafhankelijke bonus.Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 21, 2017

Vacancy number

17000306

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Utrecht

Site

Utrecht

Business unit

DP North West Europe

Job family

Sales_Acc_Rep

Hierarchy level

Entry Level

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

 
  Jouw kwaliteiten
- MBO werk- en denkniveau, NIMA Sales A is een pre;
- Aantoonbare commerciële ervaring met het runnen van een winkel of als accountmanager in een marktgebied;
- Vermogen om medewerkers te ontwikkelen en als team optimaal te laten samenwerken;
- Rolmodel in verkooptechnieken als cross- en up-selling en telefonische promotie-acties;
- Relatiebouwer die vanuit de behoefte van de klant denkt en ook de deal weet te sluiten;
- Communicatief sterk, overtuigend, administratief nauwkeurig en IT-vaardig;
- Basiskennis van het productassortiment en verftechniek is een pre;
- Woonachtig in de regio.

Solliciteren
We zien je sollicitatie met motivatie(brief), referentie 17000306 graag tegemoet. Gelieve uitsluitend online te solliciteren. Sollicitaties via mail worden niet in behandeling genomen.
 
Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Ashna Badal, Talent Resourcing Partner, tel +31 (0)88 010 6789 optie 2.
 
Een pre-employement screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 
*LI-RSA

Apply