Vacancy

Skiftchef till Functional Chemicals (ESD) Stenungs,
Full-time

Sweden, Västra Götaland, Stenungsund

Business unit: Ethylene & Sulfur Derivatives

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

AkzoNobel Functional Chemicals består av ett antal olika företag som producerar en rad olika kemiska mellanprodukter, prestandakemikalier och konsumentprodukter för slutanvändning på global nivå. Vår portfölj omfattar cellulosa specialiteter, kelater, etylenaminer, metallalkyler, mikronäringsämnen, organiska peroxider, polysulfid, omdispergerbara pulverpolymerer, saltspecialiteter och svavelprodukter. Dessa kemikalier används i vardagliga förmeål som tvättmedel, vinyl, bildelar, jordbruksprodukter, läkemedel och livsmedelsprodukter.
 
Vi söker nu dig som vill anta rollen som skiftchef på Functional Chemicals (ESD) i Stenungsund. Tjänsten är på heltid med placering på vår site i Stenungsund. Som skiftchef är du personalansvarig för ditt skift, du säkerställer att produktionen är fortlöpande samt är huvudansvarig för din personal.  
 

Övergripande arbetsansvar


- Personalansvarig för skiftlaget. Ansvarar för personalrutiner samt ledning, utveckling och för att stimulera personalen i skiftlagen samt att driva förbättringsarbete.
- Leda och fördela arbetet på skiftet så att gruppens uppgifter utförs på ett ansvarsfullt och effektivt sätt för att möta aktuella mål (säkerhet, kvalitet, tid, kostnad, utveckling) samt vidta nödvändiga åtgärder vid avvikelser.
- Ansvarig för att arbetet på skiftet sker enligt gällande HSE-rutiner. Föregå med gott exempel i fråga om säkerhetsmedvetenhet och användning av skyddsutrustning
- Medverka till att genomföra uppföljning och förbättringar av nyckeltal ex. produktkvalitet, produktivitet, utbyten, kostnader. Rapportera aktuella KPI månadsvis


Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 13, 2017

Vacancy number

1700036J

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västra Götaland

Site

Stenungsund

Business unit

Ethylene & Sulfur Derivatives

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

- Erfarenhet från en liknande roll samt minst två års erfarenhet från en ledarskapsroll.
- Utbildning och/eller erfarenhet från processindustri och grundläggande förståelse för hur skiftgång fungerar.
- Du brinner för ledarskap och för utveckling och coaching av din personal.
- Erfarenhet av Lean eller Lean/6Sigma är meriterande.
- Goda kunskaper om hälsa, säkerhet och miljö
- Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du är en person som är en passionerad ledare, du gillar att leda och ha ansvar och vill se din personal utvecklas och växa genom din coaching. Du är en tydlig ledare med en coachande personlighet. Med din positiva energi ger du energi till arbetsgruppen.  Du gillar att arbeta i en miljö med högt tempo med fokus på kvalité. Vi arbetar ständigt med förbättringar och förväntar oss att du bidrar med nya idéer. Slutligen är du en öppen och resultatorienterad person med god kommunikationsförmåga. 
 

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?


Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
Klicka här för att få veta mer om vår verksamhet.
 

Ytterligare information


Detta är en tillsvidareanställning på heltid där du rapporterar till produktionschefen och placerad i Stenungsund. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Christer Johansson, produktionschef: +46030385311
 
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Hugo Jobring, Talent Resourcing Partner, 0709577361

För fackliga frågor vänligen kontakta Bo Mannerstedt, Sveriges Ingenjörer, via vår växel +46 303-85 000.
 

Mer om företaget


Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för
god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 

 
*LI-PH

Apply