Vacancy

Mekaniker till AkzoNobel, Örnsköldsvik,
Full-time

Sweden, Västernorrland, Örnsköldsvik

Business unit: Ethylene & Sulfur Derivatives

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

Har du ett starkt intresse för att meka och skruva med maskiner? Vill du ha en ansvarsfull tjänst i en global koncern med placeringsort Örnsköldsvik?  Vill du arbeta med varierade arbetsuppgifter tillsammans med erfarna kollegor på AkzoNobel? Då är det dig vi söker.
 
Vid vår enhet i Örnsköldsvik, som tillhör Performance Additives, producerar företaget tillsatsmedel till färg och byggmaterial. Huvudprodukten är Bermocoll, vilken fungerar som förtjockningsmedel i vattenbaserad färg eller som vattenbindande medel i bruk. Tillverkningen av cellulosaderivat är hög automatiserad och bedrivs kontinuerligt. Säkerhet, miljö och kvalitet är högt prioriterade områden och föremål för ständigt utvecklingsarbete. Vi är 110 stycken medarbetare på enheten. 
 
Vi söker nu omgående en mekaniker till vår Underhållsavdelning. Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med 28 februari med goda möjligheter till förlängning. I underhållsteamet arbetar totalt 14 automationstekniker och mekaniker tillsammans med framförallt förebyggande underhåll inom produktionssiten.
 

Om tjänsten

            
Som mekaniker kommer du att se till att produktionsanläggningen fungerar genom regelbunden och systematiskt förebyggande underhåll och fortlöpande tillsyn samt även mer kritiska insatser vid behov.
Det kommer att finnas möjlighet för dig att lära dig arbetet med stöd av teamet. I tjänsten finns utrymme att utvecklas inom rollen och sitt expertisområde.
 

Arbetsuppgifter/ansvarsområden


- Säkerställa produktionsdrift genom underhåll och service, felsökning och åtgärder vid fel.
- Förebyggande underhåll.
- Installationer och driftsättningar av anläggningar.
- Utveckla nya tekniska lösningar, förbättra befintliga anläggningar och/eller utveckling av nya anläggningar.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 06, 2017

Vacancy number

170003E1

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västernorrland

Site

Örnsköldsvik

Business unit

Ethylene & Sulfur Derivatives

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Contract


Job requirements/Candidate profile

- Minst 2 årig gymnasieutbildning inom fordon, industri eller motsvarande arbetslivserfarenhet i liknande roll.   
- Meriterande om du har erfarenhet av praktiskt underhåll inom industri
- Gärna erfarenhet av ständigt förbättringsarbete
- Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
För att vara aktuell för tjänsten är det av största vikt att du har ett intresse för mekanik och teknik.
Som person är du trygg i dig själv, gillar ordning och reda liksom har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Vi tror att du som söker jobbet gillar att kreativt söka och lösa problem.
 
Då du kommer att arbeta både självständigt och i team är din samarbetsförmåga viktig och att du delar med dig av dina kunskaper till teamet. Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och vinna tillsammans.
 

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?


Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 

Ytterligare information

        
Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att ringa Verkstadschef Magnus Sander, telefon 0660-75395 alt. 070-234 66 65 eller Talent Resourcing Partner Maria Näsén på telefon 070-556 25 24.
 
För fackliga frågor vänligen kontakta Kent Eriksson, IF Metall 0660-753 17
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
”Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda”
 

Mer om företaget


Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med
såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 lander och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi
rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och
Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och   nyheter.

Apply