Vacancy

Laboratorieingenjör till AkzoNobel, Stockvik,
Full-time

Sweden, Västernorrland, Sundsvall

Business unit: Pulp & Perform. Chemicals

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

AkzoNobel söker nu omgående en laboratorieingenjör till avdelningen Miljö- och Analysservice i Stockvik utanför Sundsvall. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning med önskad start så snart som möjligt till och med 31 augusti 2018.
 
Miljö- och Analysservice ingår som en av tre grupper i Chemical Analysis och tillhör organisatoriskt Performance Chemicals RD&I. Miljö- och analysservice har samarbete med och supportar alla AkzoNobels verksamheter i Stockvik. Miljö- och analysservice fokusområde är provtagningar och analyser inom områdena miljö, arbetsmiljö, process kvalitet och utveckling samt att jobba med förbättringsarbete inom områdena miljö och arbetsmiljö. Avdelningen är ackrediterad för provtagningar och miljöanalyser enligt ISO 17025. På avdelningen jobbar åtta laboratorieingenjörer och en avdelningschef.
 

Om tjänsten


Som laboratorieingenjör kommer dina arbetsuppgifter till stor del utgöras av provtagningar och analyser samt att rapportera resultat från dessa på ett kvalitetssäkrat sätt. Du kommer att utföra enklare underhåll, service och kalibreringar av instrument samt att utveckla och förbättra analysmetoder och arbetssätt på avdelningen. Du kommer att kunna ingå i olika uppdrag och projekt som pågår på siten och där ge support med din analytiska kompetens. Eftersom att vi supportar alla AkzoNobels verksamheter så kommer du att ha kontakt med många olika personer och samarbeta med dessa för att kommunicera och hantera avvikande värden och andra utmaningar som uppstår. Arbetet är omväxlande och vi arbetar enligt rotationsschema. Kvälls- och helgarbete förekommer.  
 
Vi har ett stort fokus på hälsa, säkerhet och miljö och som en del i anställningen så kommer du, att tillsammans med övriga på företaget, att jobba aktivt med miljö och säkerhetsfrågor.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 21, 2017

Vacancy number

170003HU

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västernorrland

Site

Sundsvall

Business unit

Pulp & Perform. Chemicals

Job family

Research, Development & Innovation

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Contract


Job requirements/Candidate profile

- 3-årig högskoleutbildning inom området kemi eller motsvarande arbetslivserfarenhet från arbete på analyslaboratorium.

- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
- God datorvana.
Som person är du noggrann, serviceinriktad, analytisk och har god förmåga att lösa problem och att samarbeta med andra. Du motiveras av att ständigt bli bättre i ditt arbete och delar gärna med dig av kunskap och idéer som bidrar till teamets utveckling.
 

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?


Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 

Ytterligare information


Tjänsten är på heltid och du rapporterar direkt till Chef för Miljö och Analysservice.
 
Ditt arbete är till en del schemalagt med en viss del helgarbete.


Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mattias Brodin, Labchef på tel.nr 060-134267. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Maria Näsén, Talent Resourcing Partner på tel.nr 070-5562524.
 
För fackliga frågor, vänligen kontakta:
Unionen: Tina Östlund Hall +46 60 13 44 66
Sveriges ingenjörer: Carl Nordlander: +46 60 13 42 25  
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
”Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda”
 
Välkommen med din ansökan!
 

Mer om företaget


Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
 

 
*LI-SWE

Apply