Vacancy

Maintenance & Reliability Engineer,
Fulltime

Netherlands, Gelderland, Wapenveld

Business unit: DP Eastern & Southern Europe & Africa

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Werken aan lange termijn planmatige verbetering van maintenance processen, met beide voeten stevig in de dagelijkse onderhoudspraktijk.
 

MBO’er-plus met brede technische kennis en ruime ervaring in het management van onderhoud, krijgt alle ruimte voor zijn of haar eigen visie én voor verdere ontwikkeling in een hoogwaardige technische omgeving.
 

AkzoNobel Decorative Paints brengt kleur in je leven, met een breed gamma producten voor decoratie en bescherming, binnen en buiten. Ons assortiment omvat verven, lakken en beitsen, maar ook producten voor de voorbehandeling (pre-deco) van hout en metaal. Als experts in kleur streven we er naar al onze klanten – van professionele schilders tot enthousiaste doe-het-zelvers – te voorzien van de allerbeste producten en het advies voor een perfecte afwerking van hun project.
 
De afdeling Maintenance van onze coatingsfabriek in Wapenveld is verantwoordelijk voor het in optimale staat brengen en onderhouden van terreinen, gebouwen en machines en het uitvoeren van verbeterings- en nieuwbouwprojecten. Voor deze afdeling zijn wij nu op zoek naar een MBO’er met ruime ervaring in het aansturen van onderhoudsprojecten voor de functie van Maintenance & Reliability Engineer.
 

Doelmatig onderhoud begint met een goede planning en een efficiënte uitvoering daarvan. Je werkt samen met collega’s onder supervisie van de Manager Engineering & Maintenance. Jouw team verzorgt de opzet en implementatie van onderhoudssystemen en onderhoudsplannen in SAP PM. Zo garandeer je veilige, goed werkende en betrouwbare installaties met maximale inzetbaarheid tegen minimale kosten. Bij de uitvoering van je onderhoudsplan ben je geregeld en actief op de werkvloer aanwezig om het resultaat te analyseren en waar nodig te verbeteren. Hierbij pas je PDCA toe.
 

Als planner van eigen en ingehuurde mensen zorg je dat onderhoudswerk veilig, efficiënt en tijdig uitgevoerd wordt. Tevens ontwikkel en beheer je aanvullende instructies en manuals, zodat iedereen weet wat er wanneer moet gebeuren, ook bij storingen en calamiteiten. Je probeert zo veel mogelijk kennis over te dragen zodat operators en monteurs later een deel van het werk zelfstandig kunnen doen. Je bent altijd alert op mogelijke verbeteringen in de (onderhouds)processen. Als je repeterende problemen tegen komt, start en leid je projecten om hiervoor blijvende oplossingen te vinden. Een ander belangrijk onderdeel van je werkzaamheden betreft de storingsanalyse. De uitkomsten daarvan vertaal je naar onderhoudsplannen en instructies die vervolgens weer geïmplementeerd worden in het  onderhoudsbeheersysteem. Doel is om deze storingen in de toekomst te vermijden waardoor de beschikbaarheid verbetert. Bij alles wat je doet, houd je jezelf én je collega’s aan de QHSE-richtlijnen en werk je continu aan de veiligheid.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

November 20, 2017

Vacancy number

170003MG

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Gelderland

Site

Wapenveld

Business unit

DP Eastern & Southern Europe & Africa

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
• MBO Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Mechatronica met aanvullende opleidingen op het gebied van Maintenance Engineering & Management;
• Een goede kennis van het beheer en inrichten van onderhoudsbeheersystemen zoals Ulitimo, EAM of andere CMMS. (Kennis van SAP PM is een pre.)
• Kennis van projectmanagement, LOTOTO en werkvergunningen, en liefst ook van TPM en autonoom onderhoud;
• Kennis van productieprocessen en werking van productielijnen;
• Proactieve, analytisch en planmatig sterke, innovatieve, resultaatgerichte, overtuigende, zelfstandige teamspeler met goed bedrijfseconomisch inzicht;
• Sterk ontwikkelde sociale en communicatieve vaardigheden;
• Mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Als je ook nog Duits spreekt, is dat een pre.
 
Ons aanbod
Het gaat hier om een boeiende, gevarieerde baan met zowel leidinggevende als uitvoerende kanten. Ook al werk je aan lange-termijnverbetering van onderhoudsprocessen, je staat midden in de dagelijkse praktijk. AkzoNobel vindt het belangrijk dat iedereen blijft groeien. Wij ondersteunen dan ook jouw verdere ontwikkeling op technisch en/of leidinggevend vlak.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anne Marte van der Vossen, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 # 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 170003MG of gebruik de sollicitatielink.Een pre-employment screening kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

 
*LI-RSD

 

Apply