Vacancy

Processingenjör / Processäkerhetsingenjör,
Full-time

Sweden, Västra Götaland, Stenungsund

Business unit: Ethylene & Sulfur Derivatives

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

Brinner du för processteknik, förbättringsarbete och säkerhet?
Har du ambitioner och vill arbeta i en organisation som utmanar dig?
Kan du bidra med tekniskt kunnande och en vilja att leda andra?

Vi söker efter en processingenjör med fokus på riskanalyser till AkzoNobel Surface Chemistry i Stenungsund. I rollen kommer du att leda riskanalyser samt arbeta med avancerad processteknik i de projekt som analyserna mynnar ut i. Hos oss på AkzoNobel har säkerhet alltid högsta prioritet, vilket innebär att du i den här rollen kommer att bidra till förbättringar inom ett av våra fokusområden. Du får i ditt dagliga arbete möjlighet att kombinera ditt intresse för processteknik med säkerhet och projektledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter  • Leda arbete med riskanalyser
  • Ansvara och medverka i processutvecklingsarbete
  • Göra avancerade processberäkningar
  • Ansvarar för utveckling av diverse ingenjörsmodeller
  • Medverka i HSEE&S arbete (Hälsa, Säkerhet, Miljö, Energi, Skalskydd) inom produktion


Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 03, 2017

Vacancy number

1700047O

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Västra Götaland

Site

Stenungsund

Business unit

Ethylene & Sulfur Derivatives

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile


  • Civilingenjör med inriktning mot kemiteknik eller motsvarande
  • Ett par års erfarenhet av processteknik
  • Erfarenhet ifrån riskanalyser
  • Merieterande med erfarenhet ifrån Hazop-studier (PHA-prov och LOPA-analyser)
  • Goda kunskaper i svenska och engelskaFör att vara framgångsrik i rollen tror vi att du har god kommunikations- och organisationsförmåga. Du är självgående och utvecklas av ansvar. Vidare har du en god förmåga att planera samt att leda en projektgrupp mot uppsatta mål.

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?


Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.

Ytterligare information


Detta är en tillsvidareanställning på heltid där du rapporterar till Team Lead PQC och placerad på siten i Stenungsund. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp med ansökningen vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Jessica Edler, Team Lead PQC, +46 30 – 38 54 28.

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Matilda Bolin, Talent Resourcing Partner, +46 709-577 134.

För fackliga frågor kontakta Bo Mannerstedt, Akademikerklubben, via vår växel 0303 85000.

Mer om företaget


Surface Chemistry är en affärsenhet inom AkzoNobel, verksam i 50 länder, med över 1500 anställda. Huvudkontoret är baserat i Chicago med regionala säljkontor i Bridgewater, Singapore och Stenungsund. Vi är vi ledande leverantör av tensider och tillsatser för syntet- och biopolymerer. Vi servar en mängd olika branscher, bland annat agro, asfalt, rengöring, textilvård, gruvindustri, skönhetsprodukter och oljeindustrin.

Glöm inte att följa oss på LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.


Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
*LI-SWE


Apply