Vacancy

Site Shipper / Receiver,
Fulltime

Netherlands, Overijssel, Deventer

Business unit: Polymer Chemistry

About AkzoNobel

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. We zijn toonaangevend in diverse markten en hebben merken in landen over de hele wereld. We zijn actief in een aantal belangrijke marktsegmenten, van bouw en infrastructuur tot en met transport, industriële- en consumptiegoederen. Daarnaast zijn we marktleider in de sector duurzaamheid en nummer één op de bekende Dow Jones Sustainability Index. In de praktijk betekent dit dat onze duurzame oplossingen deel uitmaken van je dagelijkse leven, en dat van vrienden en familie; ze zijn de onderscheidende factor waardoor jij kunt doen wat gedaan moet worden.

Responsibility

Logistiek ijzersterke MBO'er als (soms meewerkend) spin in het web van complexe internationale transporten.
 

Administratief afhandelen van distributie van gevaarlijke materialen, van ontvangst via verdeling tot doorzending: verantwoordelijke en zeer gevarieerde baan die vraagt om 100% inzet en resultaatgerichtheid.
 

De business unit Polymer Chemistry van AkzoNobel is een van 's werelds grootste producenten van organische peroxiden, metaalalkylen, organometallische specialiteiten en polymeeradditieven. Onmisbaar voor de productie van thermoplastische harsen, elastomeren, thermoset-materialen en halfgeleiders. Duurzaamheid en innovatie staan centraal bij alles wat we doen, en ons wereldwijde netwerk voor productie en distributie stelt ons in staat als partners nauw met onze klanten samen te werken. In Deventer staat een belangrijk distributiecentrum voor de ontvangst van goederen uit alle werelddelen en de distributie hiervan in Europa. Het gaat hierbij vaak om bijtende, explosieve, thermisch instabiele en giftige producten, die vragen om zeer zorgvuldige behandeling conform de BRZO-regels. Ter versterking van het team dat de logistieke werkzaamheden coördineert en uitvoert zijn wij nu op zoek naar een serieuze, accurate en ervaren MBO'er voor de functie van

 
Shipper / Receiver
 

Je wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het distributieplatform. Van het ontvangen en administreren van inkomende goederen in het magazijn tot de afwikkeling van de zendingen op basis van bestellingen. Voor dit alles maak je gebruik van SAP. Je maakt transportdocumenten klaar, plant verzendorders in en geeft aanwijzingen over de juiste behandeling. Het gaat om een brede range producten; veelal gevaarlijke chemicaliën verpakt in dozen, cans en vaten op pallets variërend in ordervolume en bestemming. Dat betekent dat ook de handling ervan meer of minder tijd kost. Jij probeert zo ver mogelijk vooruit te denken om (het gereed maken van) de transporten zo goed mogelijk in te plannen. Het werk is grotendeels administratief en speelt zich dus vooral op kantoor af. Maar als 'multifunctioneel medewerker' van een klein team (er werken 7 man in jouw team) moet je niet te beroerd zijn om ook zelf eens op een heftruck te klimmen. Al was het maar omdat je het werk alleen goed kunt inplannen als je voeling houdt met hoe het werkt in de praktijk. Je houdt de complete administratie rond alle goederenstromen bij, werkt nauw samen met de regionale transportplanner, tolling productieplanners, vervoersbedrijven, het warehouse-team en de klantenservice.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

October 19, 2017

Vacancy number

170004AB

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Overijssel

Site

Deventer

Business unit

Polymer Chemistry

Job family

Distribution & Logistics

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
- MBO-niveau met ervaring in logistiek en transport (Heftruckcertificaat);
- Praktische kennis van SAP en MS Office;
- Kennis van de ADR- en IMO-regelgeving;
- Expertise op het gebied van HSE (inclusief BRZO '15);
- Sterk organisator, stressbestendig, proactief en oplossingsgericht;
- Zeer vaardig in communicatie, ook in het Engels;
- Potentie om door te groeien in de Supply Chain-organisatie.
 
Ons aanbod
Dit is een boeiende baan in een klein team ervaren mensen, interessant voor wie het spannend vindt als een spin in het web complexe goederenbewegingen te laten verlopen Na een inwerkperiode krijg je alle ruimte om zeer zelfstandig te functioneren. En als je je hier een aantal jaren bewijst, zijn er legio mogelijkheden voor doorgroei in de internationale supply chain-organisatie van AkzoNobel.
 
Jouw reactie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ashna Badal, Talent Resourcing Partner, 088-0106789, optie 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 170004AB, of gebruik de sollicitatielink.
 
Een pre-employment screening kan onderdeel vormen van de selectieprocedure
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.

*LI-RSA

Apply