Vacancy

Automation och IT ansvarig, Specialty Chemicals,
Full-time

Sweden, Örebro, Kumla

Business unit: Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri

About AkzoNobel

Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, and personal care items. Building on the dedication of our employees and our shared commitment to safety, sustainability, and open innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Responsibility

På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp i Kumla kommun produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.
                            
Om tjänsten
Som Ingenjör inom Automation och IT arbetar du på vår site och är ansvarig för datadriften gällande styrsystem, informationssystem (tex iFix, I hist, plant applications, planner) inklusive kopplingen mellan dessa system och affärssystem (SAP), UH-system och brandlarm samt programmering inom styrsystemet. Du kommer vara delprojektledare i större projekt eller projektledare för projekt inom egna ansvarsområdet. Du ansvarar också för övervakning och IT säkerhet.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

January 28, 2018

Vacancy number

170005BS

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Örebro

Site

Kumla

Business unit

Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri

Job family

Production

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

- Högskole- eller civilingenjörsutbildning, förslagvis inom  automation eller liknande, är du även utbildad/har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med IT inom industri är detta meriterande.
- Arbetserfarenhet inom område automation/IT/EL/Instrument är meriterande men inte ett krav.
- Ett stort intresse för arbete kring automation, IT, Säkerhet och Miljö.
- Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
- Kunskaper inom Delta V är meriterande.
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har ett stort intresse för automation och även IT och olika applikationer. Du är också intresserad på hur automation fungerar inom processteknik. Som person är du noggrann och drivs av att lösa problem samt söka förbättring och utveckling. Vi har ett öppet klimat mot varandra och för att du ska trivas ser vi att du även är en social person.
 
Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team.
 
 
Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
För mer information om rekryteringsprocessen: Vänligen kontakta Hugo Jobring Talent Resourcing Partner. , +46709577361
 
För fackliga frågor: Ledarna, Arne Jansson, regionalt ombud +46 8 598 99 124
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
 
Mer om företaget
Inom AkzoNobel är vi 45 000 engagerade medarbetare som tillsammans skapar förutsättningar för
god livskvalitet och en inspirerande vardag. Vi är ett ledande globalt färgföretag och en stor producent av specialkemikalier som förser företag och konsumenter världen över med såväl färg och ytskydd, som ingredienser till viktiga vardagsprodukter. Idag är vi verksamma i över 80 länder och vårt huvudkontor ligger i Amsterdam, Nederländerna. Våra innovativa produkter bär på en stolt historia och är skapade för att göra livet enklare för människor i en snabbt föränderlig värld. Bland våra välkända varumärken finns Eka, International, Cuprinol, Jozo och Nordsjö. Vi rankas återkommande som ledande inom hållbar i vår bransch och drivs av att bidra till välmående städer och levande samhällen genom att skapa en färgstark och trygg värld där livet blir bättre genom det vi gör.
 
*LI-PH
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och
Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.

Apply