Vacancy

Health, Safety & Security Manager,
Full-time

Netherlands, Overijssel, Hengelo

Business unit: Industrial Chemicals ISC

About AkzoNobel

Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, and personal care items. Building on the dedication of our employees and our shared commitment to safety, sustainability, and open innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Responsibility

HBO-ingenieur en HSE-specialist borgt de veiligheid op een complexe productie locatie met een grote variëteit aan technische installaties .
 
Wij zoeken een enthousiaste en ervaren HSE professional die veiligheid op niveau brengt en houdt van een uitdagende industriële omgeving.
 
Iedereen gebruikt dagelijks onze industriële chemicaliën, via producten als auto’s, medicijnen, textiel en desinfecteermiddelen. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouwwereld en de chemische, wasmiddelen-, voedingsmiddelen-, papier- en kunststofindustrie. AkzoNobel Industrial Chemicals is de grootste Europese producent van vacuümzout, en een van de marktleiders in chloor, loog en chloorderivaten als monochloorazijnzuur (MCA), chloormethaan en metaalzouten. Onze productielocatie in Hengelo kent een breed scala van activiteiten, van zoutwinning uit de bodem, het uit pekel produceren van zout tot het verwerken van een deel van dit zout in toepassingen voor consumenten, levensmiddelen producerende bedrijven, waterontharding en diervoeders. Bij de afdeling QHSE is nu behoefte aan een HBO-ingenieur met beslist ruime relevante ervaring voor de functie van HS&S Manager.
 
Health, Safety & Security Manager
 
Je ondersteunt de locatie Hengelo in het streven naar optimale veiligheid van processen en omgeving, zodat de vestiging volledig voldoet aan zowel de wettelijke HSE regels als de eigen AkzoNobel-voorschriften op dit gebied. Daartoe verricht je de volgende werkzaamheden:
 
Als leiding gevende van een klein team H&S professionals coördineer je de veiligheid en gezondheidsagenda. Je werkt in het kader van het HSE Site Improvement Plan, waarvan jij de praktische uitvoering coördineert en aanstuurt, daarbij continu werkend aan de benodigde veiligheidscultuur. Je adviseert de lijnorganisatie bij het opstellen, verbeteren en uitvoeren van veiligheidsprocedures en werkt in overleg met je QHSE-collega’s aan de vertaling van wettelijke en interne regels naar een praktische en werkbare maar vooral effectieve aanpak van veiligheidsfacetten. Daarbij hoort ook het verzamelen en actualiseren van (steeds veranderende) relevante wet- en regelgeving, het voorbereiden van inspecties en het afleggen van verantwoording over de resultaten daarvan. Zijn er verbeteringen mogelijk of zelfs noodzakelijk, dan zet je hiervoor een project op, waarvan je de uitvoering nauw volgt en zo nodig bijstuurt.
 
Ook de periodieke en ah-hoc rapportage over de stand van HSE-zaken behoort tot je takenpakket, evenals het in brede zin adviseren van collega’s op alle niveaus en het ondersteunen van de communicatie met de autoriteiten.
 
Je bent het eerste aanspreekpunt op locatie voor de beveiliging (3e partij)

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

July 18, 2018

Vacancy number

180000C9

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Overijssel

Site

Hengelo

Business unit

Industrial Chemicals ISC

Job family

Health, Safety & Environment

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
• HBO richting Engineering of Safety, plus 6 tot 10 jaar relevante ervaring;
• Ervaring als manager van een klein team
• Thuis in een chemische productie-omgeving (BRZO/Seveso);
• Affiniteit met machineveiligheid en verstand van de Arbowet;
• Proactieve zelfstarter die alert is op problemen en direct met een oplossing komt;
• Niet te trots of te benauwd om te escaleren naar QHSE Manager of Plant Manager;
• Overtuigend in communicatie op verschillende niveaus, in Nederlands en Engels.
 
Ons aanbod
In deze functie krijg je brede verantwoordelijkheid voor de veiligheid op een technisch complexe productielocatie met een hoog risicoprofiel. Op zich al boeiend genoeg. Wij zijn bewust op zoek naar iemand die zich wil blijven ontwikkelen en die daartoe ook de talenten en intellectuele capaciteiten heeft. Omgekeerd gaan wij dan weer zorgen dat je alle ruimte krijgt om je - ook carrièrematig - te blijven ontwikkelen
 
Jouw reactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Samantha Veer, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 #3. Je sollicitatie ontvangen we graag via het vacaturedeel van onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 180000C9, of gebruik de sollicitatielink.
 
Een pre-employment screening kan onderdeel zijn van het selectieproces.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-RSD


Apply