Vacancy

Metallic Materials Engineer,
Full-time

Netherlands, Gelderland, Arnhem

Business unit: Industrial Chemicals ISC

About AkzoNobel

Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, and personal care items. Building on the dedication of our employees and our shared commitment to safety, sustainability, and open innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Responsibility

Een uitdagende kans om als Materials specialist een belangrijke bijdrage te leveren aan het doorlopende succes van een toonaangevend chemiebedrijf
 
AkzoNobel Specialty Chemicals (SC) biedt een breed scala van kwalitatief hoogwaardige en duurzame ingrediënten die essentieel zijn voor talloze industriële processen. Industrial Chemicals (IC), businessunit van SC, is Europa's grootste producent van vacuümzout en een toonaangevende producent van chloor, natronloog en chloorderivaten zoals monochloorazijnzuur (MCA), chloormethanen en metaalzouten.
 
IC’s Competence Team Materials Technology combineert kennis van metalen en polymere constructiematerialen met expertise in Materials Engineering en corrosie. De belangrijkste doelstelling van het team is om onderhoudskosten van IC-installaties te verminderen en gelijktijdig veiligheid, betrouwbaarheid van apparatuur en operationele beschikbaarheid te vergroten.
 
Je bijdrage aan het realiseren van deze doelstelling bestaat uit het uitvoeren van testen voor materiaalspecificaties, schade-analyses en verbeterprojecten voor bestaande en nieuwe productielocaties in Nederland en/of Duitsland.
Passen deze activiteiten bij je profiel als proactieve probleemoplosser met een grote affiniteit met chemische productieprocessen? Heb je de nodige vaardigheden ontwikkeld om aan dergelijke complexe en gevaarlijke processen te werken? Ben je in staat klanten te beïnvloeden en te overtuigen? En kan je daarnaast bij klantorganisaties op verschillende niveaus contacten onderhouden? Als dit het geval is, nodigen we je graag uit om te solliciteren naar de functie van Metallic Materials Engineer.
 
De functie en verantwoordelijkheden
De standplaats van deze veelomvattende functie is voornamelijk in ons goed uitgeruste laboratorium in Arnhem in Nederland, maar je bent ook regelmatig op andere locaties actief. Je onderhoudt contacten met apparatuurleveranciers en bouwt een internationaal netwerk op.
Je kerntaak is het uitvoeren van geavanceerde schade-analyses in het laboratorium en/of ter plaatse. Dit kan bestaan uit het selecteren en prepareren van metallografische monsters, mechanische metingen en visuele of microscopische beoordeling van schadegevallen.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verstrekken van hoogwaardig en betrouwbaar advies op je vakgebied in nauwe samenwerking met andere (senior) deskundigen en de Inspectieafdeling.
Je biedt daarbij essentiële ondersteuning voor onze productieactiviteiten en technische afdelingen door materialen te selecteren en deze te specificeren en verifiëren. Daarom is het van belang, dat je je op je gemak voelt bij het werken in probleemsituaties en processen, die wat veiligheid, milieu en financiën betreft potentieel een grote impact kunnen hebben.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 14, 2018

Vacancy number

180000TT

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

Gelderland

Site

Arnhem

Business unit

Industrial Chemicals ISC

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

Jouw kwaliteiten
• Master of Bachelor/HBO in Chemische Technologie of Werktuigbouwkunde;
• kennis op het gebied van Metaalkunden en enkele jaren ervaring met de toepassing van metalen in chemische fabrieken;
• goede communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden, waaronder het vloeiend schrijven en spreken van het Nederlands en Engels, een goede beheersing van het Duits is een pre.
 
Jouw reactie
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Rob Salden, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 #3. Je sollicitatie ontvangen we graag via het vacaturedeel van onze website www.akzonobel.nl/careers, referentie 180000F3 of gebruik de sollicitatielink. Een pre-employment screening kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
*LI-RSD

Apply