Vacancy

Full Stack Developer,
Full-time

Netherlands, South Holland, Sassenheim

Business unit: RD Technology

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility


Werken aan gloednieuwe oplossingen voor kleurentoepassingen door het ontwikkelen van baanbrekende en praktische software.

“If smart people use their heads and their hearts, a better product gets built in less time.”
(Laurence Gellerts)

AkzoNobel Performance Coatings produceert hoogwaardige, betrouwbare en duurzame verven en lakken voor schepen en vliegtuigen, auto’s, industriële installaties, bruggen, gebouwen en mobiele apparatuur. Als experts in anti-fouling, kleurencoördinatie, oppervlakteontwerp en brandpreventie werken we continu aan innovatieve oplossingen voor en met onze klanten, waaronder de grootste industriële ondernemingen en consumentenmerken ter wereld.

Als het gaat om innovatie op het gebied van kleurtoepassingen, is ons succes grotendeels te danken aan de mensen van onze afdeling Color RD&I. Zij bedenken telkens nieuwe, verbluffend slimme IT-oplossingen. Denk aan kleurmeet- en meng-apps voor in de autospuiterij, software voor het genereren van verfrecepturen, voor aansturing van productie-installaties in de fabriek, of van kleurenmengmachines in de winkel via de cloud. Een veelzijdige omgeving voor IT’ers met brede technische en/of mathematische interesse die willen werken aan de kleurtoepassingen van de toekomst als

Full Stack Developer

Onder ‘full stack’ verstaan we in dit geval niet per se brede expertise in alle platforms en facetten van softwaretechnologie. Wij zoeken voor onze R&D-omgeving vooral mensen met een brede algemene interesse in de bètavakken, ook buiten het IT-bereik. Je krijgt bij ons namelijk te maken met opdrachten rond kleurformules, specialistische hardware als kleurenmengmachines, instrumenten voor spectrometrie, complexe datasets met honderden variabelen, en applicaties voor allelei apparaten en platforms. Bovendien werk je samen met (onder meer) creatieve kleurenmengers, toplaboranten, instrumentmakers, , marketing en salesmensen, autospuiters en universitair onderzoekers in ‘kleur’. Interessant, maar niet voor iedere softwareontwikkelaar weggelegd. Een open blik en nieuwsgierige instelling zijn vereist.

Jouw taken op een rijtje:
- Softwareontwikkeling volgens het scrum-model in de rol van team captain*;
- Bouwen van applicaties met Azure en Angular, maar ook C#;
- Controleren en bewaken kwaliteit, architectuur en usability van software;
- Ondersteunen van nieuwe toepassingen in de praktijk;
- Actueel blijven in je eigen vak en volgen alle andere betrokken disciplines.
 

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

May 29, 2018

Vacancy number

18000194

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

South Holland

Site

Sassenheim

Business unit

RD Technology

Job family

Research

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Permanent


Job requirements/Candidate profile

Jouw profiel*
- WO-niveau in IT, Computer Science, Chemie, Chemical Engineering of Natuurkunde;
- Ten minste vijf jaar ervaring als (lead) software developer;
- Goed inzicht in Object Oriented concepten en ontwerpprocessen;
- Expert in C#, CSS, SQL en Javascript (Angular);
- Aantoonbaar up to date kennis, bijvoorbeeld aan de hand van Microsoft  certificaten zoals “Microsoft 70-487 voor Azure en Web Services”;
- Ervaring met Test Data Driven benadering (MS-Test / NUnit)  Uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheid in Nederlands en Engels.
 
 
* Bovenstaande taken en functie-eisen gelden voor een senior-functie. Gezien de snelle ontwikkeling van ons vakgebied maken we ook graag kennis met gretige kandidaten met HBO+ en wat minder (leidinggevende) ervaring. Ben je nieuwsgierig naar dit werk en jouw kansen, dan is jouw sollicitatie sowieso welkom!
 
Ons aanbod
Mensen met jouw achtergrond en niveau hebben de banen voor het uitzoeken. Waarom je toch voor deze kans kiest? Wij kunnen wel een paar redenen bedenken. Ten eerste is het razend boeiend werk. Schouder aan schouder met de grootste ‘color nerds’ ter wereld werk je in hét R&D-lab van verfreus AkzoNobel aan de (en het) kleuren van de toekomst. Daarbij krijg je ook nog eens stevige ondersteuning in het verwezenlijken van je ambities, want AkzoNobel investeert ruimhartig in ontwikkeling van talent. Naast inhoudelijke en intellectuele uitdagingen kun je rekenen op allerlei prettige extra’s, zoals 46 betaalde vakantiedagen en een goede pensioenregeling. Als je veel gedetacheerd bent geweest zul je vooral ook je nieuwe werkplek op prijs stellen. We hebben een hecht en collegiaal team in een modern kantoor in Sassenheim, waar je je snel thuis zult voelen.
 
Jouw reactie
Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Ashna Badal, Talent Resourcing Partner, +31 (0)88-010 6789. Je kunt alléén online solliciteren, via de vacaturepagina’s op www.akzonobel.nl/careers, referentienummer 18000194 voor de (senior) software developer en 18000192 voor de wat minder ervaren software engineer.
 
#LI-CD1

Apply