Vacancy

Account manager Trimetal,
Fulltime

Netherlands, South Holland, Groot-Ammers

Business unit: Decorative Paints Europe & Africa

About AkzoNobel

AkzoNobel is a leading global paints and coatings company and a major producer of specialty chemicals, with leading market positions and brands in countries around the world. We operate in a number of important market segments ranging from buildings and infrastructure to transport, industrial and consumer goods. We’re also the sector leader in sustainability and are number one in the renowned Dow Jones Sustainability Index. In practical terms, that means our sustainable solutions are in your lives, and those of your friends and family, every day. We’re the people that make it possible for you to do what you need to do.

Responsibility

Commercieel sterke, zelfstandige MBO'er (HBO denkniveau) ondersteunt de grossiers en haar relaties in de advisering en verkoop van A-merk Trimetal aan professionele schilders en opdrachtgevers

Jouw kennis van verftechniek en het schildersvak geeft je een streepje vóór bij klanten en prospects, met wie je een hechte relatie opbouwt op basis van wederzijds respect en de inhoudelijke kwaliteit van je adviezen.

AkzoNobel Decorative Paints brengt kleur in je leven, met een breed gamma producten voor decoratie en bescherming, binnen en buiten. Ons assortiment omvat verven, lakken en beitsen, maar ook producten voor de voorbehandeling (pre-deco) van hout en metaal. Als experts in kleur streven we er naar al onze klanten – van professionele schilders tot enthousiaste doe-het-zelvers – te voorzien van de allerbeste producten en het advies voor een perfecte afwerking van hun project.
De afdeling Independent Wholesalers bewerkt samen met een aantal multi-brand grossiers de professionele bouwvervenmarkt met het merk Trimetal. De aandacht gaat vooral uit naar kleine tot middelgrote bedrijven, met 1 tot 5 schilders en de locale opdrachtgevers. Voor de commerciële ondersteuning van de grossiers in de regio Midden en Noordwest NL, meer specifiek het gebied Amsterdam, Haarlem, Almere, Volendam, zijn wij nu op zoek naar een ervaren relatiebeheerder voor de functie van

Account Manager Trimetal

In deze zelfstandige commerciële functie word je verantwoordelijk voor het vergroten van ons marktaandeel bij de aangewezen grossiers in jouw regio door het aanknopen, onderhouden en uitbouwen van commerciële relaties met schildersbedrijven en opdrachtgevers. Je werkt mee aan het voorbereiden en uitvoeren van het marktbewerkingsplan en ondersteunt 'hands-on' de verkoopacties bij de grossiers. Van belang is ook jouw technische begeleiding van de schilders. Je bezoekt schilderswerkplaatsen en adviseert over de keuze van de juiste verven en de applicatie ervan bij verschillende klussen. Daarnaast geef je meer in het algemeen technische training en voorlichting aan de klanten en hun medewerkers. Op deze manier bouw je een goede vertrouwensrelatie op en breng je de kwaliteiten van ons merk Trimetal overtuigend over het voetlicht.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

July 30, 2018

Vacancy number

1800028W

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

South Holland

Site

Groot-Ammers

Business unit

Decorative Paints Europe & Africa

Job family

Sales

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Fulltime

Contract type

Onbepaalde tijd


Job requirements/Candidate profile

Functie-eisen

- MBO functioneringsniveau met opleiding in de verf/schildersbranche;

- Sales-talent, sterk in het binnenhalen van prospects en relatiebeheer;

- Bij voorkeur achtergrond in de schilders- of bouwbranche;

- Verftechnisch onderlegd adviseur met professionele uitstraling;

- Gevoel voor de behoeften van de klant en vermogen daarop in te spelen;

- Gedreven, communicatief sterk, overtuigend, positief denker;

- Flexibele instelling, liefst gevestigd in het hierboven aangegeven gebied;

- Relevante IT-kennis en ervaring met CRM-pakketten.

 
 
Interesse? Grijp je kans
Een ervaren verkoper/adviseur als jij herkent een kans als je hem ziet. Je krijgt een contactrijke commerciële baan in de verkoop van een topmerk bij een van de grootste en meest ambitieuze multinationale producenten ter wereld. En dat in een zeer positief ingesteld, innovatief en sympathiek sales team, dat open staat voor jouw visie.
 
Jouw reactie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Merith de Bock, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 # 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers, zoek op de vacaturepagina op referentie 1800028W, of gebruik de sollicitatielink.
Een pre-employment screening kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacatureplaatsing wordt niet op prijs gesteld.
 
#LI-CD1


Apply