Vacancy

El och instrument tekniker, Specialty Chemicals,
Full-time

Sweden, Örebro, Kumla

Business unit: Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri

About AkzoNobel

Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, and personal care items. Building on the dedication of our employees and our shared commitment to safety, sustainability, and open innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Responsibility

Följ med på en resa i vår spännande expansionsfas! Vi expanderar och söker nu en El och instrument tekniker.
 
AkzoNobel Functional Chemicals består av ett stort antal vitt skilda verksamheter som tillverkar en mängd kemiska mellanråvaror, prestationskemikalier och konsumentprodukter. Våra fabriker finns över hela världen och producerar bland annat cellulosaderivat, kelater, etylenaminer, mikronäringsämnen, organiska peroxider, polysulfider, salt och svalvelprodukter. Det är kemikalier som exempelvis kan användas i tvättmedel, vinyl, bildelar, jordbruksprodukter, läkemedel, livsmedel, tapetlim, plastpåsar och kosmetika.
 
På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.
 
Nu söker vi en El och instrument tekniker till vår verksamhet i Kvarntorp som ligger i strax utanför Örebro.  Du kommer att arbeta med förebyggande och avhjälpande underhåll i fabriken.
 
 
Ansvarsområden och arbetsuppgifter
- Kontroll , kalibrering och felsökning av Instrument

- Du deltar i arbete vid förebyggande åtgärder av underhåll och säkerställer proaktivt att dessa fungerar

- Arbete av Inspektion / underhåll av elektriska installationer i explosiva miljöer i enlighet med standarder och föreskrifter

- Om nödvändigt utför du förändring eller byte av instrument

- Du arbetar med Frånkoppling och återinkoppling av elektrisk utrustning i reparation och utbyte samt inspektion och underhåll av elektriskt utrustning i allmänhet

- Du bidrar till att anläggningsdokumentationen uppdateras

 

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

August 28, 2018

Vacancy number

1800012Z

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Örebro

Site

Kumla

Business unit

Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri

Job family

Manufacturing

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Full-time

Contract type

Contract


Job requirements/Candidate profile

- Utbildning inom underhållsteknik/processteknik/el-och automation eller liknande och/eller motsvarande erfarenhet

- Du kan hantera att arbeta i en miljö med höga säkerhets- och leveranskrav

- Flytande i svenska

- Det är meriterande om du tidigare har arbetat med underhåll inom fabriksområdet/processområdet

- Det är meriterande om du har EL-behörighet
 

För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du drivs av att lösa problem och söka förbättring och utveckling. Du har en god analytisk förmåga och stor förmåga att arbeta proaktivt. Du har också ett stort fokus på säkerhet och arbetsmiljö.
 
Vidare önskar vi att du är noggrann och inte rädd för att ta initiativ för problemlösning. Vi arbetar med högt säkerhetstänk och du har förmåga att arbeta självständigt med säkerhetstänk i fokus.  Då du kommer att arbeta både självständigt och i team så är samarbetsförmågan viktig. Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team.
 
Vad kan AkzoNobel erbjuda dig
Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att erbjudas givande och utmanande projekt som vidgar dina sinnen och utmanar din företagsamhet.
 
Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid där du rapporterar till underhållschefen och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Vänligen notera att ansökningar kommer behandlas efter semesterperioden. Om du behöver hjälp vänligen kontakta Recruiting.SE@akzononbel.com
 
För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Ulrika Forsberg Brikell, Underhållschef, +46733056951
 
För mer information om tjänsten/rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Hugo Jobring, Talent Resourcing Partner, +46709577361

För fackliga frågor:
IF Metall, Sigfrid Weise, +4619585423
 
Om AkzoNobel Specialty Chemicals
Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.
 

Apply