Vacancy

Junior Mobility advisor,
Full-time

Netherlands, North Holland, Amsterdam

Business unit: Human Resources

About AkzoNobel

AkzoNobel has a passion for paint. We’re experts in the proud craft of making paints and coatings, setting the standard in color and protection since 1792. Our world class portfolio of brands – including Dulux, International, Sikkens and Interpon – is trusted by customers around the globe. Headquartered in the Netherlands, we operate in over 80 countries and employ around 35,000 talented people who are passionate about delivering the high performance products and services our customers expect. For more information please visit www.akzonobel.com.

Responsibility

HR-adviseur helpt ons netjes afscheid nemen van medewerkers door ze te ondersteunen bij het zoeken naar een nieuwe baan binnen of buiten onze onderneming.

HBO/WO’er werkt aan de mobiliteit van boventallige medewerkers met inzet van inventiviteit, een breed netwerk, kennis van outplacement en groot empathisch vermogen.

AkzoNobel heeft passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht van het creëren van verven en lakken, waarbij wij sinds 1792 de standaard zetten voor kleur en bescherming. Ons merkenportfolio van topklasse – waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon – wordt wereldwijd door klanten vertrouwd.

Belangrijk onderdeel van ons werk is de goede zorg voor onze medewerkers. Dit betekent óók dat we ze helpen goed terecht te komen als er bij ons geen plaats meer voor ze is. Om een en ander in goede banen te leiden zijn wij nu op zoek naar een HBO/WO’er met een achtergrond in HR voor de functie van

Junior Mobiliteitsadviseur

Vanuit ons Mobility Center in Amsterdam zul je - soms ook op andere locaties, zoals in Sassenheim en Arnhem - boventallige medewerkers begeleiden en adviseren over de mogelijkheden hun carrière elders te vervolgen. Dat kan (tijdelijk of permanent) binnen AkzoNobel zelf zijn, maar ook daarbuiten. Soms fungeer je als klankbord voor de werkzoekende, soms ook als bemiddelaar tussen de medewerker en andere betrokkenen. Waaronder ook outplacementbureaus, die je aanstuurt met een scherp oog voor kwaliteit en resultaat tegen aanvaardbare kosten.

Uiteindelijk doel blijft natuurlijk het op een efficiënte en waardige manier begeleiden van overtallige personeelsleden conform het sociaal plan. Inclusief de administratieve afhandeling. In deze functie werk je nauw samen met het team HR NL & People Services, met wie je ook projecten draait, zowel op lokaal niveau als AkzoNobel-breed.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

March 28, 2019

Vacancy number

19000122

Continent

Europe

Country

Netherlands

State/Region/Province

North Holland

Site

Amsterdam

Business unit

Human Resources

Job family

Human Resources

Hierarchy level

Entry Level

Full time/part time

Full-time

Contract type

Contract


Job requirements/Candidate profile

Wat breng je mee?
• HBO-plus of WO-niveau met minimaal twee jaar ervaring in HR of vergelijkbaar;
• Ondernemend, onderkent het belang van goed personeelsbeleid.;
• Omgevingsgevoelige multi-level netwerker, empathisch, stressbestendig, recht door zee, nuchter;
• Uitstekende beheersing MS Office en geschreven en gesproken Nederlands en Engels.

Uitdaging met beloning
Dit is een baan die veel bevrediging kan scheppen, omdat je mensen begeleidt naar een nieuw begin. Maar uitdagingen zijn er natuurlijk ook bij het afscheid nemen van medewerkers. Al was het maar vanwege de wisselende werkdruk bij het Mobility Center, al naar gelang seizoen en conjunctuur. Bij AkzoNobel proberen we altijd positief te blijven zoeken naar oplossingen en ontwikkeling. Dat geldt overigens ook voor jou persoonlijk, want onze organisatie biedt legio groeimogelijkheden. Verder kun je rekenen op een goed salaris en prima overige voorwaarden, waaronder verrassend veel vakantiedagen.

Nieuwsgierig geworden?
Voor informatie kun je contact opnemen met Ashna Badal, Talent Resourcing Partner, telefoonnummer (088) 0106789 # 2. Je sollicitatie ontvangen we graag via onze website www.akzonobel.nl/careers. referentie 19000122.
Een pre-employment onderzoek kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 
#LI-JKS 


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.


Apply