AkzoNobel gaat nieuwe strategie en bijgewerkte financiële richtlijnen presenteren tijdens investeerdersbijeenkomst op 19 april 2017

28 maart 2017

  • Plan voor verbeterde waardecreatie
  • Demonstreert de voordelen van twee gefocuste bedrijven
  • De resultaten van het eerste kwartaal van 2017 worden op dezelfde dag gepresenteerd


AkzoNobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY) AkzoNobel zal een investeerdersbijeekomst houden op woensdag 19 april 2017 om de plannen toe te lichten voor de creatie van twee gefocuste bedrijven en voor het creëren van verbeterde langetermijnwaarde. Deze investeerdersbijeenkomst wordt gehouden naar aanleiding van de eerdere aankondiging om de strategische mogelijkheden voor afsplitsing van de Specialty Chemicals business te onderzoeken.

Het bedrijf zal een bijgewerkte financiële richtlijn en groeiplannen presenteren die de voordelen van de twee gefocuste bedrijven zal tonen. Daarnaast zullen verdere details worden gegeven over de strategische afsplitsing van de Specialty Chemicals business. 

AkzoNobel zal op woensdag 19 april 2017 ook de resultaten van het eerste kwartaal van 2017 publiceren. Deze datum is naar voren gebracht om de de zogeheten 'close-period' te verkorten zodat het mogelijk werd een investeerdersupdate plaats te laten vinden. 

Ton Büchner, CEO, AkzoNobel: 

"De laatste jaren hebben we een recordprestatie behaald voor AkzoNobel als het gaat om winstgevendheid en een diversiteit aan operationele maatregelen die waarde hebben toegevoegd voor de aandeelhouders. Wij vervullen onze beloften. AkzoNobel is nu een afgeslankt en wendbaarder bedrijf met een solide financiële en operationele basis met een focus op de versnelde groei. 

Onze nieuwe strategie zal de waarde die het bedrijf bezit verder doen ontluiken, waaronder de creatie van twee gefocuste bedrijven. Wij zijn ervan overtuigd dat we een solide basis hebben om onze leidende posities verder uit te bouwen waardoor wij een verbeterde winstgevendheid kunnen leveren en verdere langetermijnwaarde kunnen creëren voor aandeelhouders, medewerkers, klanten, de omgeving waarin we opereren en voor andere belanghebbenden. 

Wij zijn in de beste positie om deze plannen zelf te realiseren door verder te bouwen op de uitgezette koers van het bedrijf. Wij kijken er naar uit om meer details te delen over onze visie voor de toekomst van AkzoNobel.” 

Voor meer informatie over de huidige ontwikkelingen binnen AkzoNobel, klik hier (Engels)