Voorgestelde afsplitsing van Specialty Chemicals en de afwijzing ongevraagde voorstellen van PPG

Op 9 maart heeft AkzoNobel aangekondigd de strategische opties te evalueren rondom de mogelijke afsplitsing van de Specialty Chemicals business. Daarnaast heeft AkzoNobel de ongevraagde voorstellen van PPG afgewezen. Alle updates en achtergrondinformatie zal op deze pagina gedeeld worden.

To read this page in English click here

 


AkzoNobel reageert

24 april 2017

Akzo Nobel N.V. (AkzoNobel) bevestigt vandaag de ontvangst van een derde ongevraagd, niet-bindend en voorwaardelijk voorstel van PPG Industries Inc. voor alle uitgegeven en uitstaande aandelen van AkzoNobel.

In navolging van de fiduciaire plicht en handelend naar de Nederlandse Corporate Governance Code zullen de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen het voorstel zorgvuldig bestuderen en overwegen.


AkzoNobel kondigt nieuwe strategie aan om groei en waardecreatie te versnellen

19 april 2017

AkzoNobel heeft vandaag haar nieuwe strategie toegelicht waarbij een versnelling van de groei en waardecreatie gerealiseerd wordt met het creëren van de twee gefocuste, sterk presterende onderdelen Paints en Coatings en Specialty Chemicals. Dit zal leiden tot een grote verandering in het creëren van waarde voor aandeelhouders en alle stakeholders. Lees meer


AkzoNobel staat volledig achter de voorzitter van de raad van commissarissen

12 april 2017

AkzoNobel roept Elliott Advisors  en PPG op om de aard van hun relatie op te helderen

AkzoNobel heeft een verzoek ontvangen om een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) te organiseren om Antony Burgmans te ontslaan als voorzitter van de raad van commissarissen (RvC). De RvC staat volledig achter de heer Burgmans in zijn rol als voorzitter. Zijn unieke ervaring met internationale bedrijfsvoering en internationale transacties is cruciaal voor AkzoNobel.

Op 11 april 2017 is onder de aandacht van AkzoNobel  gekomen dat Elliott Advisors de intentie heeft gehad om achter gesloten deuren potentieel prijsgevoelige informatie met PPG te delen met betrekking tot het besluit om een BAVA aan te vragen. AkzoNobel heeft Elliott Advisors en PPG opgeroepen om de aard van hun relatie op te helderen alsmede de geschiedenis van de communicatie tussen de twee bedrijven. Lees meer


Ton Büchner, CEO van AkzoNobel, beantwoordt vragen over recente ontwikkelingen.

3 april 2017

Ton Büchner, CEO van AkzoNobel, beantwoordt vragen over recente ontwikkelingen en de toekomst van het bedrijf. In een kort interview geeft hij een toelichting op de aanstaande investeerders update en de ongevraagde biedingen van PPG. 

 


AkzoNobel gaat nieuwe strategie en bijgewerkte financiële richtlijnen presenteren tijdens investeerdersbijeenkomst op 19 april 2017

28 maart 2017

AkzoNobel N.V. (AKZA.AS; AKZOY) AkzoNobel zal een investeerdersbijeekomst houden op woensdag 19 april 2017 om de plannen toe te lichten voor de creatie van twee gefocuste bedrijven en voor het creëren van verbeterde langetermijnwaarde.

Het bedrijf zal een bijgewerkte financiële richtlijn en groeiplannen presenteren die de voordelen van de twee gefocuste bedrijven zal tonen. Daarnaast zullen verdere details worden gegeven over de strategische afsplitsing van de Specialty Chemicals business. Lees meer


Verklaring van de Europese ondernemingsraad

22 maart 2017

"Wij, als de vertegenwoordigers van de werknemers, staan volledig achter de verklaring van Ton Büchner, CEO van AkzoNobel. Wij zijn niet overtuigd dat de ongevraagde biedingen van PPG, die grote onzekerheden en risico’s mee zich meebrengen, in het beste belang zijn van alle stakeholders van AkzoNobel, waaronder haar medewerkers.

Wij geloven ook dat wij als bedrijf zelf het beste in staat zijn de aangekondigde strategie van AkzoNobel verder te ontwikkelen en uit te voeren."


AkzoNobel wijst tweede ongevraagde voorstel van PPG af

22 maart 2017

Het voorstel erkent de waarde van AkzoNobel niet en gaat niet in op de significante risico’s en onzekerheden, waaronder aanzienlijke mededingingsoverwegingen.

AkzoNobel heeft vandaag bekend gemaakt dat het een tweede ongevraagd, niet-bindend en voorwaardelijk voorstel van PPG Industries Inc. – gedateerd op 20 maart – voor alle uitgegeven en uitstaande aandelen van AkzoNobel heeft afgewezen.

Het voorstel erkent de huidige en toekomstige waarde van AkzoNobel niet. Daarnaast gaat het niet in op de significante onzekerheden en risico’s voor aandeelhouders en andere betrokkenen. Lees meer


AkzoNobel onderzoekt strategische opties voor afsplitsing Specialty Chemicals

9 maart 2017

AkzoNobel verwerpt ongevraagd indicatief voorstel van PPG


AkzoNobel, één van ’s werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van verf, coatings en chemicaliën, maakt vandaag bekend dat het strategische opties onderzoekt voor een afsplitsing van haar Specialty Chemicals business.

De beslissing van vandaag is versneld nadat AkzoNobel had besloten tot het afwijzen van een ongevraagd, niet-bindend en voorwaardelijk voorstel van PPG Industries Inc. voor alle uitgegeven en uitstaande aandelen AkzoNobel. Lees meer 


Wij maken essentiële producten die inspireren en het leven aangenamer maken. Bekijk de onderstaande fact sheets voor meer informatie.

Bekijk de video voor meer informatie over AkzoNobel