This website uses cookies. They allow us to optimize your browsing experience and also help us to understand how you use our site. By continuing to use this website, you accept our use of cookies. Privacy Statement
Close

Zoutwinning Haaksbergen

Voorkeursgebieden
 

AkzoNobel wint sinds 1918 zout in Twente. Zoutwinning is begonnen in Boekelo en vanaf 1933 is het wingebied verplaatst naar de omgeving van Hengelo en Enschede. Het zout wordt gewonnen door oplosmijnbouw uit afzettingen van het Röt-zout op 300 tot 450 meter diepte. De hoeveelheid winbaar zout in het huidige gebied is door bovengrondse beperkingen, zoals woongebieden en natuur, onvoldoende om de zoutproductie op de langere termijn veilig te stellen. In het huidige wingebied zijn er nog maar beperkte en versnipperde mogelijkheden van zoutwinning.

In Hengelo beschikt AkzoNobel over een moderne fabriek waarmee nog tientallen jaren op een economisch en milieutechnisch verantwoorde wijze zoutwinning en verwerking kan plaatsvinden. Voor AkzoNobel, haar klanten en de werkgelegenheid in de regio is het belangrijk dat de zoutwinning op een economisch en maatschappelijk verantwoorde wijze voor de lange termijn zeker gesteld wordt. Voor de voortzetting van de zoutproductie is het noodzakelijk om een nieuw gebied voor zoutwinning in productie te nemen.

Op basis van een proefboring en uitgebreid onderzoek in de regio heeft AkzoNobel in 2011 besloten om de nieuwe zoutwinning in het gebied ten noorden van Haaksbergen te ontwikkelen.

Links en downloads

-       Startnotitie Zoutwinning Zuid-Oost Twente
-       Vastgestelde Richtlijnen MER
-       Kaart opsporingsvergunning Zuid-Oost Twente 
-       Kaart winningsvergunning Isidorushoeve 
-       Nieuwsbrief maart 2012 
-       Posters inloopavond 19-04-2012  


Contact

Marinus den Hartogh, Projectleider, tel. 074-2443012
e-mail: marinus.denhartogh@akzonobel.com
Ilse Jansen, Communicatieadviseur, tel. 074-2443311
e-mail: ilse.jansen@akzonobel.com