Vacancy

Sales Representative AkzoNobel,
Heltid

Sweden, Stockholm, Stockholm

Business unit: Paints and Coatings

About AkzoNobel

AkzoNobel har en passion för färg. Vi är experter i det stolta hantverket att utveckla och tillverka färg och vi har satt standarden för färg och kulörer sedan 1792. Vår förstklassiga portfölj av varumärken - inklusive Nordsjö, International, Sikkens och Interpon - är betrodd av kunder runt om i världen. Vi har huvudkontor i Nederländerna och är verksamma i över 80 länder. Våra 35 000 talangfulla medarbetare brinner för att leverera de högpresterande produkter och tjänster våra kunder förväntar sig. För mer information, vänligen besök www.akzonobel.com.

Responsibility

Har du erfarenhet från färgindustrin kombinerat med ett intresse av försäljning? Ser du fram emot att jobba i ett globalt företag med stor närvaro i Norden inom flera affärsområden där det finns möjligheter för dig att växa med oss?
 
Som säljare kommer du att ansvara för att utveckla och underhålla våra kunder samtidigt som du bearbetar nya. Du har mellersta och norra Sverige som arbetsområde vilket ger dig frihet i att vara självständig och planera ditt arbete. Stort fokus i rollen kommer att ligga på en aktiv nykundsbearbetning. Kunderna finns inom den tillverkande industrin så som bilindustrin, stålindustrin, samt lackeringsverkstäder.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Regelbundet besöka befintliga och potentiella kunder.
- Vårda kundrelationer och därmed aktivt stärka vår ställning på marknaden.
- Ge support och service till våra kunder och återförsäljare.
- Dokumentera i samt uppdatera vårt säljstödssystem.
- Upprätthålla en professionell relation till våra kunder och jobba aktivt med våra försäljningsstrategier.
- Delta aktivt i vår affärsutveckling och implementera detta hos våra kunder.

Vacancy data

Organisation

Job characteristics

Closing date

March 03, 2019

Vacancy number

180004WL

Continent

Europe

Country

Sweden

State/Region/Province

Stockholm

Site

Stockholm

Business unit

Paints and Coatings

Job family

Sales_Acc_Rep

Hierarchy level

Professional/Experienced/Specialist

Full time/part time

Heltid

Contract type

Tillsvidareanställning


Job requirements/Candidate profile

För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha förståelse för industrifärg (rostskydd) samt ett gediget intresse för vår bransch. Förståelse för lackering och/eller appliceringstekniker är viktig då du kommer möta erfarna kunder inom området men det viktigaste är dina personliga egenskaper.  
 
Som person är du målinriktad, relationsskapande och sätter alltid kundens behov i centrum. Flexibilitet och sinne för affärer är viktiga egenskaper för att lyckas i rollen. Arbetet ställer stora krav på självständighet och du har förmåga att jobba processinriktat på ett metodiskt och strukturerat sätt.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska både i tal och skrift, samt att du har vana av att arbeta i Officepaketet och med CRM system.
 

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?


Om du delar våra värderingar och mål, kan vi ge dig en karriär där dina kunskaper och ambitioner uppmärksammas och belönas. Du kommer att arbeta i en internationell miljö med många möjligheter att utvecklas – både personligt och yrkesmässigt. Du kommer att arbeta med likasinnade som delar din inställning och entusiasm. Genom att arbeta med AkzoNobel kommer du även att hjälpa oss att nå vår ambition – att bli förstahandsvalet för kunder, aktieägare och medarbetare över hela världen.
 
 

Ytterligare information


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Geografiskt ansvarar du för det norra och mellersta distriktet i Sverige.
 
Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och personligt brev. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta TalentResourcing.SE@akzonobel.com
 
För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Elisabet Haraldsdottir, Talent Resourcing Partner, +46 703501799, Eventuelt Sales Manager Nordics Arild Larsen +47 40 80 00 88
 
För fackliga frågor kontakta
Marianne Strömberg på telefon 08 – 503 04 102 

Mer om oss


Protective Coating
Vi erbjuder ett brett sortiment av högpresterande beläggningar för korrosion och brandskydd för tillgångar inom en rad branscher, både offshore och onshore.

Vårt skyddskiktningsverksamhet är starkt i uppströms offshore och kraft och är en övergripande marknadsledare med International® varumärke. Vi har goda relationer inom olje- och gasindustrin, och även service brandskydd och teknik, samtidigt som vi leder till teknisk service.

Vi tillhandahåller skyddande beläggningar på följande marknader:
• Elproduktion som termiska kraftverk och utrustning (kol, gas och olja) samt vindkraft på och offshore
• Olja och gas uppströms inklusive borriggar, plattformar, flytande produktionsenheter och under vatten
• Olja och gas nedströms inklusive oljeraffinering, LNG-anläggningar, gas- och kemisk bearbetning och terminaler
• Mining inklusive utvinnings- och raffineringsanläggningar
• Högvärdesinfrastruktur som flygplatser, stadier och ikoniska strukturer


Utnyttja naturens kraft

International hjälper vindkraftverk att producera ren energi. Vindturbiner blir en välkänd syn både på land och till sjöss. Vi är den ledande leverantören av skyddande beläggningar för vindkraftindustrin, med mer än 55 procent av den globala vindkraften i vindkraft - mer än 1000 turbiner - med våra beläggningar.

Vi utvecklar nästa generation avancerade högpresterande beläggningar speciellt konstruerade för vindkraftverksklingor. Med efterfrågan på kraft och el ökar är trycket monterat för att hitta realistiska ersättare för kolbaserat bränsle, och det är den ödmjuka vindkraftparken som framträder som en av de mer lönsamma alternativen.

Två av de största offshoreprojekten är London Array i Outer Thames Estuary - genererar tillräcklig kraft för 500 000 bostäder - och Gode Wind offshore vindkraftpark nära tyska Nordsjökusten - representerar tillräckligt med kraft för 600 000 bostäder. Våra internationella skyddsbeläggningar har levererats för att skydda båda dessa stora projekt. De har applicerats på olika komponenter, inklusive grundövergångsstyckena och monopilerna. 
 
Glöm inte att följa oss på  LinkedIn och Facebook för regelbundna uppdateringar om intressanta tjänster och nyheter.
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
 
 
#LI-FL1
 
 
 

Apply