I Sverige

Nedan finns information och kontaktinformation till våra svenska verksamheter.

Akzo Nobel Decorative Coatings AB (Paints & Coatings) och Akzo Nobel Industrial Coatings AB (Paints & Coatings)

I Sege utanför Malmö finns en av Nordens största anläggningar för utveckling, tillverkning och försäljning av färg, lack, och spackel. Verksamheten drivs av två olika företag.

Akzo Nobel Industrial Coatings AB, en ledande tillverkare av färg och beläggningar för industriell ytbehandling. Vi erbjuder skönhet och skydd för träprodukter såsom fönster, dörrar, skåp, golv och möbler. Några av våra kunder är IKEA, Montana, Inwido och Tarkett.

Akzo Nobel Decorative Coatings AB, är ett ledande färgföretag med fokus på innovation och hållbarhet.  Utvecklar, tillverkar, distribuerar och säljer färg, lack, spackel och träskyddsprodukter till yrkesmålare och konsumenter. Huvudkontor för Norden ligger i Sege. I portföljen finns de välkända varumärkena Nordsjö, Sadolin och Cuprinol som alla bidrar till att göra hem och offentliga platser vackrare med färg och kulörer.

Akzo Nobel Decorative Coatings AB (Paints & Coatings)
Staffanstorpsvägen 50
205 17 MALMÖ
T +46 (0) 40 355000

Akzo Nobel Industrial Coatings AB (Paints & Coatings)
Staffanstorpsvägen 50
205 17 MALMÖ
T +46 (0) 40 355000

Akzo Nobel Adhesives AB (Paints & Coatings)

AkzoNobel Adhesives i Kristinehamn, Stockvik och Årsta tillverkar och säljer trälim och hartsystem. Produktionen har funnits i Kristinehamn sedan 1962. Produkterna används vid tillverkning av möbler, snickerier, golv och bärande konstruktioner. Bolaget är huvudleverantör till alla länderna Europa, Nordamerika, Sydamerika där AkzoNobel har verksamhet. I Årsta finns laboratorier och verkstäder för produktutveckling och kvalitetstester av våra produkter. Där har även marknad och försäljning sitt kontor.

Akzo Nobel Adhesives AB (Paints & Coatings)
Fiskartorpsvägen 2
681 54  KRISTINEHAMN
T +46 (0)550 887 00

Akzo Nobel Adhesives AB (Paints & Coatings)
Stockviksvägen 20
854 67 Sundsvall
T +46 (0)550 887 00

Akzo Nobel Adhesives AB (Paints & Coatings)
Byängsgränd 5
120 40 Årsta
T +46 (0)8 743 40 00

International Färg AB (Paints & Coatings)

International Färg AB är världsledande inom området skyddsfärger. På vår anläggning i Angered utanför Göteborg finns Nordenkontor för våra fyra affärsområden; Protective Coatings, Marine Coatings, Yact Coatings, och Powder Coatings. I Angered finns även en modern fabrik där vi tillverkar rostskyddsprodukter broar, vindkraftverk, sportarenor med mera. I Sverige kan du se våra skyddande färgprodukter på bland annat vindkraftverk, broar, Globen och på flera av åkattraktionerna på Gröna lund.

International Färg AB (Paints & Coatings)
Holmedalen 3
424 22 ANGERED
T +46 (0)31 928500

Akzo Nobel Car Refinishes (Paints & Coatings)

I Sverige bedrivs verksamheten Akzo Nobel Car Refinishes AB, som marknadsför och säljer varumärkena Sikkens och Lesonal. I Sverige ligger tyngdpunkten på eftermarknaden för fordon, det vill säga reparationslackering av personbilar och lackering av tunga fordon. Verksamheten är en del av AkzoNobel Vehicle Refinishes en av världens ledande leverantörer inom fordonsindustri och eftermarknad samt flygindustri.

Akzo Nobel Car Refinishes (Paints & Coatings)
Mediavägen 1
135 27  TYRESÖ
T +46 (0) 8 503 04 10

Fetching the data, please wait...