Pressmeddelande

AkzoNobel bidrar till färgstark konst i samarbete med Montana Furnitures 40-års jubileum

29 September 2021

(AKZA; AKZOY)

AkzoNobel levererar färger till Montona Furnitures 40-års jubileum som de markerar och firar med en imponerande och färgglad makeover av deras fabrik i den lilla byn Haarby på Fyn i Danmark.

AkzoNobel har sedan starten för Montana Furniture 1982 i nära samarbete utvecklat och levererat färg till 1982 det familjeägda, danska företaget som tillverkar möbler av hög kvalitet, stolta danska traditioner och en mängd färger till privata hem, offentliga utrymmen och företag över hela världen.

”När Joakim Lassen VD och son till den framlidne grundaren Peter Lassen frågade om vi ville vara med och bidra med färg till denna fantastiska väggmålning av deras fabrik för att fira 40-år men också skapa ett landmärke och med tydlighet visa vilka fantastiska möbler som tillverkas inne i fabriken svarade jag ja med en gång”, berättar Susanne Westergaard Business Manager Wood Finishes AkzoNobel Nordeuropa.

Montana valde att för denna fabriksmakeover samarbeta med den Londonbaserade franska konstnären och designern Camille Walala. Hon är känd för sina ambitiösa, omfattande och färgstarka konstverk i offentliga utrymmen, där hon förvandlar trista landskap och byggnader till imponerande Memphis-inspirerade färgmönster från London till Los Angeles. "Det var en sådan ära att skapa en design för Montanas 40-årsjubileum. Jag hade en vacker och djärv duk att leka med på deras fabrik. Jag inspirerades av deras ikoniska modulära former, och det var både en fröjd och en utmaning att arbeta med Montanas färgpalett”, säger Camille Walala.

För hjälp med projektet tog Susanne Westergaard kontakt med AkzoNobels samarbetspartner Midtgaard farver som både levererar färg till industrikunder och Nordsjö målarfärg till målare på Fyn och Jylland. Ägaren av Midtgaard farver Peter Bagterp och hans team bidrog med teknisk kompetens och rådgivning till Montana om hur fasaden skulle förbehandlas och senare i projektet tonade de utvalda Montana-kulörerna och valde Nordsjö-produkterna som har använts för Camille Walalas fantastiska konstverk.

För mer information om Montanta Furniture x Wala och fler bilder se här
Läs mer om Camille Walala och hennes konst
Inspirerad att måla om, besök Nordsjös hemsida


Om AkzoNobel

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics

Fetching the data, please wait...