Pressmeddelande

AkzoNobel mottar kungligt sigill och utmärkelse som ledande inom hållbarhet

4 November 2021

(AKZA; AKZOY)

AkzoNobel är stolta över att vara en av de första som får utmärkelsen och det kungliga sigillet Terra Carta Seal, som meddelades idag vid COP26 i Glasgow, Skottland av Hans Kungliga Höghet Prinsen av Wales.

Terra Carta sigillet är en ny utmärkelse som uppmärksammar globala företag som driver innovation och dedikerade genom sitt hållbarhetsarbete bidrar till skapandet av genuint hållbara marknader. Utmärkelsen är en del av Terra Carta, en återhämtningsplan för naturen, människorna och planeten som Hans Kungliga Höghet Prinsen av Wales instiftade genom The Sustainable Markets Initiative, i början av året.

Som det enda bolag inom färgindustrin att motta denna hedrande utmärkelse är AkzoNobel, tillsammans med en speciellt utvald grupp av företag, ledande inom deras respektive industri med trovärdiga omställningsplaner underbyggda av vetenskapligt baserade hållbarhetsmål för att kunna uppnå netto-noll år 2050 eller tidigare.

I en kommentar till de första utnämningarna säger HKH Prinsen av Wales: "Terra Carta Seal erkänner de organisationer som har gjort ett seriöst åtagande för en framtid som är mycket mer hållbar och sätter naturen, människorna och planeten i centrum för ekonomin. Vi måste alla göra förändringar om vi ska kunna bevara planeten för våra barn och barnbarn. Dessa bolag har lovat att göra det lättare för oss alla att göra det."

Thierry Vanlancker, CEO AkzoNobel CEO, som var i Glasgow för att motta den hedrande utmärkelsen, tillägger: "Att få vårt arbete och våra insatser erkända genom utmärkelsen Terra Carta Seal är en källa till stolthet för att alla i vårt företag. Det är ett tydligt stöd för allt vi åstadkommer tillsammans och för vad vi har uppnått hittills. Det bekräftar också den betydande roll som färger kan spela, när du kombinerar naturens värdefulla och oersättliga kraft med färgers transformativa kraft – som ligger oss varmt om hjärtat i det vi gör för människor och miljö.

Vanlancker fortsätter: “Det finns en tydlig koppling mellan målet Terra Carta stadgan, som sätter naturen, människorna och planeten i centrum för värdeskapande – med våra egna fokusområden People. Planet. Paint., för hållbara affärer och innovativa samarbeten. Vi är hedrade över att få detta erkännande och är fast beslutna att fortsätta leda vår bransch i att bana väg för en mer hållbar framtid.”

AkzoNobels hållbarhetsambitioner belyser omfattningen av vad bolaget strävar efter att uppnå för att ställa om till en mer hållbar framtid. Förutom att minska koldioxidutsläppen med 50 procent, siktar företaget också på 100 % förnybar el och noll icke återanvändbart avfall till 2030. Där utöver blev AkzoNobel nyligen det första och enda bolaget inom färg- och ytbehandlingsindustrin med vetenskapligt baserade hållbarhetsmål som är officiellt validerade och godkända av Science Based Targets initiative (SBTi).

För mer information om AkzoNobels hållbarhetsarbete och People. Planet. Paint. hittar du här: www.akzonobel.com/en/about-us/sustainability


Om AkzoNobel

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics

Fetching the data, please wait...