Pressmeddelande

AkzoNobel och McLaren Racing lägger i högsta växel för partnerskapet

3 Februari 2021

(AKZA; AKZOY)

McLaren Racing och AkzoNobel förlänger och utvecklar deras mångåriga partnerskap. Med det nya avtalet fördjupas det 13-åriga samarbetet och öppnar upp för nya möjligheter inom hållbarhet, innovation och produktutveckling.

Förutom att AkzoNobel fortsätter som McLaren Racings officiella färgpartner är bolaget nu också partner inom hållbarhet vilket leder till ett ännu mer integrerat sätt att tillsammans designa och utveckla högkvalitativa lösningar.

Båda parter har identifierat ett antal olika initiativ som kommer att bredda det strategiska partnerskapet ytterligare. Det kommer att tillföra värde inom flera områden och inkluderar bland annat; gemensam teknisk konsultation, utforskande av ytterligare möjligheter för innovation och utbyte av personal.

“Vi är väldigt stolta och glada över att stärka vår relation med en viktig och långvarig partner, tillsammans kommer vi nu åstadkomma ännu mer”, säger Patrick Bourguignon, Director Automotive and Specialty Coatings business hos AkzoNobel. “Vårt gemensamma fokus på högsta prestanda och banbrytande innovation kommer att driva oss framåt och tillföra ytterligare en dimension till vår framgång”.

Matt Dennington, Director of Partnerships hos McLaren Racing, kommenterar: “Det är fantastiskt att få utveckla och expandera vårt partnerskap med AkzoNobel. Vi ser fram emot nästa kapitel i denna innovativa och långvariga relation. Vi kommer att fördjupa vårt samarbete och AkzoNobel kan bidra till vår mission att bli ett mer hållbart racingteam.”

AkzoNobel och McLaren inledde sitt samarbeta redan 2008. Flera framsteg och utveckling av lackeringstekniker och färgprodukter har gjorts under åren och bidragit till framgångarna för McLarens Formel-1 bilar, men även till innovationer inom andra industrier.

Årets McLarens Formel-1 bil, MCL36, presenteras i mitten av februari. Testkörningarna inför den kommande F1 säsongen börjar den 23 februari och Grand Prix-premiären äger rum i Bahrain den 20 mars.


Om AkzoNobel

Vi levererar hållbara och innovativa färg- och ytbehandlingsprodukter som våra kunder, samhällen och miljön i allt högre grad förlitar sig på. Det är därför allt som vi gör, har sin utgångspunkt i People. Planet. Paint. I vår portfölj av varumärken i världsklass finns Cuprinol, International, Nordsjö och Sikkens som är betrodda av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och har siktet inställt på att globalt bli industriledande i vår bransch. Det är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag, som har åtagit sig vetenskapsbaserade hållbarhetsmål och som arbetar med konkreta åtgärder för att kunna påverka globala utmaningar - för en bättre framtid för kommande generationer.

För ytterligare information

Linda von Platen, Communications Manager Nordics

Fetching the data, please wait...